Logo Gadero
inspiratieservice

Lariks Douglas Plank 2.1 x 20 cm Bezaagd

Productnummer
DE37002-21-200-3000
Voor schutting bouw of als boeideel
Vers gezaagd
model_lariks_douglas_plank_21_x_20_cm_bezaagd
model_lariks_douglas_plank_2x20mm
model_lariks_plank_20x22cm
model_eindresultaat_klantfoto_eigen_disign_3
model_verticaal_tuinieren_2
model_verticaal_tuinieren_5
model_verticaal_tuinieren_10
model_speeltoestel_trap_lariks_douglas_plank
model_tuinontwerp_lariks_douglas_overkapping_2
model_lariks_douglas_overkapping
model_witte_overkapping_lariks_douglas
model_lariks_douglas_tuin_planken
model_unnamed_47
model_lariks_douglas_planken_22mm
model_lariks_hout_verhoogde_kruidenbak
Per stuk,vanaf

10,95

incl. BTW

17,52 per ㎡

3 varianten op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
300 cm
Breedte
20 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
8213 stuks
10,95
1 - 5 dagen
1978 stuks
15,95
1 - 5 dagen
7393 stuks
19,95
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Als schutting plank of boeideel van overkapping

  • Mooie kleuren van Lariks Douglas hout

  • Betaalbare A-kwaliteit

  • Extra breed, 20 cm

  • Behandelen, bij voorkeur met onze Maxrelease kleurloos

  • Licht ruw (ook verkrijgbaar in glad geschaafd 19x190 mm)

  • Ongedroogd, dus de eerste maanden kans op vochtuittreding

Specificaties

Afwerking hout
Bezaagd
Materiaal
Naaldhout
Houtsoort
Douglas
Kleur
Geelrood
Breedte
20 cm
Dikte
2,1 cm
Benodigde per m2
1.6

Lariks Douglas Plank 2.1 x 20 cm Bezaagd

Deze onbehandelde 21x200 mm planken van zijn vers gezaagd. Deze zogenaamde boeidelen c,q, kantplanken hebben die fraaie warme kleur van Lariks Douglas hout. Deze onbehandelde Lariks Douglas tuinplanken zijn dus ongeschaafd en worden veel toegepast als erfafscheiding, boeideel en kantplank langs het dak van een overkapping in de tuin. Bezaagd Lariks Douglas is ongedroogd, waardoor u de eerste maanden kans heeft op vochtuittreding.

Uiteraard kunt u deze 21 mm dikte en 20 cm brede planken ook gebruiken voor het bouwen van een schutting of het betimmeren van muren en schuren. Het is eveneens deze lariks douglas plank van 2.1 cm dik en 20 cm breed te gebruiken om zelf een maatwerk verhoogde kruidenbak te maken. Deze Lariks Douglas plank van 21 mm dikte en 20 cm breedte is verkrijgbaar in 3,4 en 5 meter. Ook toe te passen als boeiboord (boeideel) bij daken.

Lariks douglas overkapping

Bestel deze lariks douglas timmerplank samen met ander constructiehout zoals staanders, balken en schroeven. Bouw zo zelf uw overkapping, moestuinbak of tuinschuur. Uiteraard kunt u met deze fraaie lariks douglas planken ook een schutting maken, zorg er wel dat de onderste plank voldoende afstand heeft van het maaiveld. Desgewenst behandelen met Maxrelease kleurloos.

Deze 21x200mm lariks douglas planken zijn bezaagd, echter kan je deze populaire boeidelen bij houthandel Gadero eveneens bestellen in glad geschaafd en gedroogde variant. Zie kopmaat 19x190 mm.

Tips voor een langere levensduur

Steeds meer mensen maken van deze stoere 21x200 mm lariks douglas tuinplanken een schutting. Wilt u ook van deze 20 cm brede planken een schutting maken, blijf dan 5 cm van het maaiveld en behandel deze planken met Maxrelease kleurloos beits voor een langere levensduur. Plaats 7 planken aan beide zijden voor een mooie dichte schutting. Houd steeds 5 a 6 cm tussenruimte aan met deze populaire tuinplanken van lariks douglas als u uw planken horizontaal om en om wilt plaatsen. Gebruik bij voorkeur 7x7 geïmpregneerde of hardhouten palen als u uw tuinpalen in de grond wilt plaatsen. Onbehandeld lariks douglas is dan alleen geschikt als u het gedeelte wat de grond in gaat met teer behandeld. Monteer deze 2.1x 20 cm planken met 4x50 mm schroeven RVS of verzinkt.

Een alternatieve houtsoort?

Red Class Wood is een alternatief voor Lariks Douglas wanneer deze bijvoorbeeld uitverkocht is. Deze houtsoorten hebben namelijk veel gemeenschappelijke eigenschappen. Het is ook mogelijk om voor uw bouwprojecten een combinatie te gebruiken van deze twee houtsoorten. Hierbij zullen de verschillen nihil zijn. De blog over Red Class Wood vertelt u er meer over.

Ontdek ons uitgebreide assortiment . Kies uit licht ruw en goedkoop of de iets duurdere in glad geschaafd Azobe of Bankirai.