Logo Gadero
service
Gadero TV

#169 Aanbouw schuur maken

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst15-04-2020

Wilt u een mooie aanbouw overkapping aan uw huis plaatsen? In aflevering 169 plaatst Ronny een houten aanbouw overkapping van Lariks Douglas hout. Als basis voor de overkapping kiezen wij voor betonpoeren met RVS hoogteverstelling onder de staanders. Het gebruik van betonpoeren verlengt de levensduur van deze glad geschaafde Lariks Douglas staanders. Onder het framewerk dient u opsluitbanden te plaatsen, het restant kunt u aanvullen met ophoogzand.

Lariks Douglas Aanbouw Overkapping

Lariks Douglas aanbouw overkapping

Lariks Douglas hout kent vele voordelen. Zo heeft het een prachtige uitstraling, is het relatief duurzaam (duurzaamheidsklasse 3-4) en heeft Lariks/Douglas hout een goede prijs-kwaliteit verhouding. Lariks Douglas hout wordt voor vele doeleinden in de tuin gebruikt. U kunt er een vlonder of schutting mee maken. Of zoals in deze video, een mooie aanbouw overkapping.

Lariks Douglas Aanbouw Overkapping

Welke dakbedekking overkapping kiezen?

Wij monteren EPDM dakbekking op deze aanbouw overkapping. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. Deze lijm droogt in 30 minuten, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

Lariks Douglas Aanbouw Overkapping

Lariks Douglas hout

Voordelen van glad geschaafd Lariks Douglas hout:

  • Splintervrij

  • Strakke en stoere uitstraling 

  • Gedroogd, dus minder vatbaar voor schimmel en vocht

  • Eenvoudige te monteren

Glad geschaafd hout is wel duurder dan fijnbezaagd Lariks Douglas hout. 

Gadero tip: Voor een stevige constructie raden wij aan om de staanders om de 50 centimeter te plaatsen. Deze staanders zijn gefixeerd tussen de ringbalken en de opsluitbanden. Houd ook 50 centimeter tussen de dakbalken.

Lariks Douglas Aanbouw OverkappingLariks Douglas Aanbouw Overkapping

Past een aanbouw veranda beter bij uw situatie? Bekijk al onze aanbouw veranda's.