Logo Gadero
service
Gadero TV

#242 Saunabarrel voor in de tuin

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst01-12-2021

In aflevering #242 van Gadero TV vertelt Tino over de vele voordelen van een saunabarrel. Hij laat dit zien op ons showroom terrein in Meppen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder.

#242 Saunabarrel voor in de tuin
play video

Sauna in de tuin

De sauna die Tino laat zien in aflevering #242 is de tonsauna vurenhout 195x300cm saunabarrel. Deze sauna wordt als bouwpakket geleverd en is speciaal gemaakt voor buiten. Door de ronde vorm van de sauna heeft de saunakachel 20% minder aan inhoud te verwarmen. Hierdoor is uw sauna snel op temperatuur en eerder klaar voor gebruik dan bij een sauna huisje.

Sauna Barrel

Sauna wat heb ik nodig?

Een belangrijk voordeel van de sauna is zijn ronde vorm. Dit zorgt voor een natuurlijke afvloeiing van het water waardoor u geen dakgoot nodig heeft. Een ander voordeel is het fundament. De sauna rust op twee liggers. Hierdoor hoeft u alleen rekening te houden met een ondergrond die waterpas is. Voor meer informatie over het plaatsen van de sauna kunt u onze blog “wat is een saunabarrel of ton sauna” lezen. De twee liggers worden standaard meegeleverd. Hiernaast worden er ook andere producten standaard meegeleverd, dit zijn:

 • Dakshingels;

 • Bevestigingsmaterialen;

 • Houten vloer;

 • Vuurvaste plaat waar de saunakachel komt te staan;

 • Twee Espen sauna banken voor de binnenkant;

 • Twee vurenhouten bankjes voor op de veranda.

Ook zijn er een aantal producten die u mee kunt bestellen, zoals een saunalamp of een sauna accessoires set. Deze set bestaat uit een opgietlepel, een emmer met een waterdicht binnenwerk, een thermo- hygrometer en een zandloper.

Fundatie saunabarrel

Saunakachel

Er zijn twee soorten saunakachels, namelijk een houtkachel en een elektrische kachel. De sauna in deze aflevering bevat een houtkachel. Een voordeel van deze kachel is het rustieke gevoel dat het vuur van de kachel u geeft. Ook komt de sauna sneller op de juiste temperatuur en is de houtkachel goedkoper tijdens het gebruik ervan. Dit komt dooradat de kachel niet aan een krachtstroom is aangesloten. Beide soorten kachels bieden wij aan in ons assortiment. In ons blog “welke saunakachel kiest u” leest u alle voor- en nadelen van beide soorten kachels.

houtkachel voor sauna

Materialen en gereedschappen voor een saunabarrel

Materialen

Gereedschappen

 • Blokhamer

 • Boormachine 

 • Zaag

 • Waterpas 

 • Sleutelset 

Saunabarrel binnenkant

Alternatieven voor een saunabarrel

De saunabarrel die Tino in deze aflevering laat zien heeft een afmeting van 195x300cm. Daarnaast is de saunabarrel in drie andere afmeting verkrijgbaar, namelijk saunabarrel 250x195cm, saunabarrel 350x215cm en saunabarrel 400x215cm. De sauna’s met een doorsnee van 215cm hebben een extra tussenruimte die gebruikt kan worden als omkleedruimte.

De sauna’s zijn van kwalitatief vurenhout gemaakt. De buitenkant dient u te behandelen met een beits voor een lange levensduur. De saunabarrels zijn ook verkrijgbaar in Thermowood. Thermowood is een behandeling waarbij het hout onder hoge druk gestoomd wordt. Bij dit soort sauna’s is het niet nodig om deze te behandelen met een beits.

Bekijk ons assortiment sauna's voor meer inspiratie.

Meer Gadero TV afleveringen