Logo Gadero
service
Blog

De 5 voordelen van een tiny house

Gadero logo
Geschreven doorDemi

Wat is een tiny house?

U ziet het steeds vaker voorbij komen in de media: tiny houses. De tiny house beweging is in 2015 overgewaaid vanuit Amerika. Wellicht heeft het uw interesse gewekt maar weet u nog niet zeker of u overgaat tot aankoop van een tiny house. Om erachter te komen of een tiny house bij u past, hebben wij een blog geschreven over de 5 voordelen.

Abri de jardin

Financiële vrijheid

Klinken minder spullen en meer bestedingsruimte u als muziek in de oren? Kies dan voor een tiny house! Het bouwen van een tiny house zorgt er namelijk voor dat u maandelijks lagere woonlasten heeft. Maar ook minder bezittingen, wat meer rust in uw hoofd betekent. Zo kunt u zich focussen op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. U gaat beseffen dat materieel bezit minder belangrijk is dan u voorheen dacht. Met minder kosten voor levensonderhoud creëert u meer vrijheid.

wolfgang

Bijdragen aan het milieu

We kunnen niet meer om de opwarming van de aarde heen. Draagt u graag uw steentje bij aan een beter milieu? Als tiny house bezitter gebruikt u minder gas, water en licht. Ook produceert u minder afval. Gewoonweg omdat er voor een kleiner oppervlakte minder energie nodig is! Tevens hebben eigenaren van een tiny house de keuze gemaakt om zo duurzaam mogelijk te leven. Zo kunt u er zelfs voor kiezen om regenwater te hergebruiken. Op deze manier draagt u bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk.

boom heide

Een met de natuur

Wordt u al blij van de gedachte dat u elke dag opstaat met uitzicht op natuur? U doet een stap buiten de deur en u geniet van al het groen om u heen. Het dagelijkse leven is namelijk al druk genoeg. In uw tiny house maakt u een plek waar u tot rust komt en uitkijkt op al het mooie natuurschoon wat Nederland te bieden heeft.

Blokhut berlijn

Minder schoonmaakwerk

Niet geheel onbelangrijk, maar een klein huis betekent ook minder schoonmaken! En wie wordt daar niet gelukkig van? Doordat u kleiner woont, heeft u minder spullen en minder oppervlaktes om schoon te maken. Dat scheelt u al gauw een paar uur van uw kostbare tijd. De tijd die u overhoudt, kunt u bijvoorbeeld besteden aan het aanleggen van uw eigen moestuin! Meer informatie nodig? Lees dan ook onze uitgebreide klustip zelf een houten moestuinbak maken.

Blokhut berlijn slaapplaats

Makkelijk te verplaatsen

Krijgt u een andere baan aangeboden of wilt u eenvoudig veranderen van omgeving? Dat kan met een tiny house. Zo behoudt u altijd uw eigen, fijne plek. Maar als u wilt kunt u gaan en staan waar u wil.

houten pipowagen bouwkeet

Wat zijn de nadelen van een tiny house?

Waar waar voordelen zijn, zijn nadelen. Het samenwonen in een tiny house kan soms voor wat uitdagingen zorgen. In de herfst en in de winter kunt u minder vaak naar buiten en klein wonen kan dan wel een nadeel zijn. Bedenk van te voren goed of u alleen of samen wil wonen in een tiny house. Samenwonen op een kleine oppervlakte met een huisgenoot vergt soms wat meer geduld. Zoek ook goed van te voren uit wat de dergelijke wet- en regelgevingen zijn. Dit is nog wel eens ingewikkeld.

Bent u overtuigd geraakt van de vele voordelen van een tiny house? Bekijk ons aanbod tiny houses.