Filters:

  • Houtsoort / Materiaal
  • Lengte
  • Breedte
  • Dikte
  • Merk

Deens rabat

Het Deens rabat bestaat uit 3 golven en worden ook wel triple profiel genoemd. De stapelbare Deens rabat profielen zorgen voor een moderne look and feel van uw wand of schutting. Kies bij deze profielen uit de houtsoorten Red class, Bankirai Hardhout of geïmpregneerd en zwart vuren voor gebruik in de tuin. Of ontdek de thermisch gestoomde Ayous, Essen en Fraké luxe varianten voor houten gevelbekleding voor woningen.

Meestal worden Deens rabatdelen horizontaal gemonteerd, echter is verticaal ook mogelijk. Gadero levert Deens rabat voor schutting of voor de gevel in heel Nederland, Duitsland en België.

Waarom Deens Rabat?

Het moderne Deens Rabat maakt zeker indruk in de vorm van een dichte schutting of achterwand van een overkapping. Dit profiel is ook te gebruiken als wandbekleding. Deens rabat valt vooral op door de drie strakke banen, die voor een mooi geheel zorgen. Deze triple blokprofielen zijn zowel verticaal als horizontaal te plaatsen, wat ze zeer veelzijdig te gebruiken maakt. Bovendien vindt u deze profielen in veel verschillende houtsoorten bij Gadero. Nog meer argumenten nodig om overtuigd te raken van deze profielen? Lees dan ook onze blog over de voordelen van triple blokprofielen

Deen rabat wand

Deens Rabat monteren

Naast triple blokprofielen zijn deze rabatdelen ook in double profiel te koop. Schuif de delen nooit te strak in elkaar, laat ruimte open voor enige werking. Zowel Red Class wood, vuren als Bankirai gaat namelijk krimpen en uitzetten in de plankbreedte. Begin waterpas aan de onderkant en leg het volgende profiel met 2 mm tussenruimte op de eerste plank. Schroef of spijker met spijkerpistool (met schroefnagels) steeds met 2 schroeven of spijkers in de "golf" van dit profiel vast. Voor Deens rabat zwart adviseren wij montage met onze 4x50 mm Wovar tuinschroeven met zwarte kop. 

Wij adviseren niet in de dunne lip te schroeven of te spijkeren. Houdt de onderste plank bij voorkeur circa 10 cm vrij van de grond om de levensduur te verlengen. 

Bij Deens rabat in Bankirai hardhout, thermisch Essen en thermisch Ayous hout altijd voorboren om scheuren te voorkomen. Ook op de kopse kanten enige ruimte voor werking open laten. 

Video Bankirai schutting Deens Rabat plaatsen

 

Monteer uw double of triple blokprofielen altijd losjes in elkaar met 1-2 mm speling, zodat uw hout kan werken. Monteer rachels om de 60 cm en schroef de profielen in de sponning op uw regelwerk. Gebruik per kruising van een plank/regel steeds 2 schroefnagels of RVS schroeven van 50 mm lengte. Gaat u deze triple blokprofielen gebruiken voor een wand? Bekijk dan ook de onderstaande aflevering van Gadero TV.

 

Deens Rabat Lariks Douglas

Vanwege te veel uitvallende noesten zijn wij gestopt met Deens Rabat in Lariks Douglas hout. Ons alternatief Red Class Wood in vergelijkbare kleur is ook nog eens duurzamer en lager in prijs. Ook mogelijk in zwarte uitvoering.

Alternatieven Triple Blokprofiel

De trendy profielen op deze pagina vallen niet bij iedereen in de smaak. Bekijk daarom ook ons aanbod gevelbekleding in andere soort profielen zoals rhombus, channel siding, Zweeds rabat (potdeksel) of halfhouts planken. Niet bekend met de verschillen tussen deze vormen van gevelbekleding? Lees er alles over in onze blogpost

Bekijk naast deze bijzondere gevelplanken ook ons overige assortiment gevelbekleding. Denk aan Zweeds rabat potdekselplanken, halfhouts rabat, channel siding voor verticaal, rombus voor open gevels en thermisch gemodificeerde profielen.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode