Logo Gadero
service

Damwandprofielen hout

Met onze hardhout damwandprofielen maakt u zelf eenvoudig een tuinverhoging of waterkering (beschoeiing). Damwandprofielen van 30 mm dikte mes en groef Azobe hardhout planken zijn zowel horizontaal als verticaal te monteren. Selecteer uit diverse maten verticale damwandprofielen van 1 tot 5 meter in Azobe hardhout of bestel eventueel damwand profielen van Geïmpregneerd hout, deze mag u echter niet in en nabij het water gebruiken.

Montage tips damwandprofiel

Profielen voor een damwand beschoeiing kunt u eenvoudig verticaal bevestigen. Streef naar 2/3 in de grond en 1/3 boven de grond. Werk alles af door (net niet) bovenaan een horizontale balk 5x10 cm,  dikke 28x145 mm vlonderplank te monteren of bijvoorbeeld deze hardhouten beschoeiingsplank te bevestigen met TORX RVS of verzinkte 5x50 mm schroeven. 

Met deze verticale damwandprofielen maakt u eenvoudig een professionele verticale damwand beschoeiing. U kunt door de damwandplanken verticaal te plaatsen ook een ronde vorm maken. Bestel damwand planken in hardhout of geïmpregneerd hout in onze webshop. Onze hardloper is de 30x185 mm mes en groef damwand van Azobe hardhout. De dikte van 30 mm zijn goed met de hand te verwerken, gaat u naar 38 mm dikte dan raden we een kraan aan die de damwandprofielen in de grond kan trillen / drukken. Zorg voor worteldoek achter uw beschoeiing en vul daarna alles aan met grond. 

Alternatieven

Bekijk ook onze alternatief van kant en klare beschoeiingsschotten (handig om deels in het water te laten zakken) of losse beschoeiingsplanken voor zelf een horizontale damwand maken. Ook kunt u een damwand van kunststof of staal maken.

Let op keteldruk geïmpregneerde damwandplanken mag u niet in en om het water gebruiken! Wij bezorgen houten damwandprofielen en bijbehorende artikelen in heel Nederland en België uit eigen voorraad.