Logo Gadero
service

Beschoeiing Plank Robinia Hardhout 2.0 x 10 x 250 cm

Productnummer
VZ6165-20-100-2500
Lange levensduur, Duurzaamheidsklasse 1/2
robinia_plank
Per stuk

12,75

incl. BTW

Op voorraad
2 tot 3 weken
Details
Lengte
250 cm
Breedte
10 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Zeer duurzaam Europees hardhout

  • Ecologisch verantwoord, onbehandeld te gebruiken

  • Geschikt voor in en rond het water

  • Ook voor rustieke schuttingen

  • Niet altijd zuiver recht

Specificaties

Afwerking hout
Bezaagd
Materiaal
Hout
Houtsoort
Robinia
Product type
Beschoeiing
Kleur
Geel
Lengte
250 cm
Breedte
10 cm
Dikte
2 cm

Beschoeiing Plank Robinia Hardhout 2.0 x 10 x 250 cm

Zoekt u duurzame planken van Robinia hout? Deze 20 x 100 mm plank is zeer geschikt voor het maken van horizontale beschoeiingen aan het water of als borderrand in uw tuin. De dikte van deze houten plank is 2 cm en de breedte is 10 cm. Ook verkrijgbaar in 15 cm breedte. Deze fijnbezaagde Robinia houten planken zijn 2,50 meter lang.

Robinia hout is relatief onbekend maar een geweldige houtsoort dat bekend staat om zijn goede samenwerking met water. Robinia hout is bijna net zo duurzaam als Azobe en Angelim Vermelho tropisch hardhout, beide duurzaamheidsklasse 1.

Ons Robinia hout komt uit Europa van verantwoord gekapte acaciabomen. Europa is dichtbij en kent dus weinig transportvervuiling. Daarnaast zijn deze acaciabomen waar Robinia van afkomstig is onbehandeld uitstekend te gebruiken. Zo hoeven we geen impregneerbehandeling toe te voegen aan deze houtsoort.

Robinia is kruisdradig, dat betekent dat deze planken de neiging hebben te werken (te trekken). Om torderen te voorkomen, dient u direct na ontvangst deze te verwerken en voldoende palen (elke 50 cm) en schroeven te gebruiken om de plank op zijn plek te houden. Dan heeft u jarenlang plezier van uw schutting in de tuin of afboordering aan het water.

U wilt een rustieke, verantwoorde en duurzame schutting van een bijzondere houtsoort? Deze 2x10 cm dikte planken van Robinia kunt u ook toepassen als tuinplank voor bijvoorbeeld uw schutting. Deze rustieke planken kunnen licht ruw zijn en montage aan palen om de 50 cm is een must. Combineer uw order bij beschoeiingen met Robinia houten palen. Bij schuttingen kunt u het beste een Azobe, Bankirai of geïmpregneerde paal gebruiken, deze zijn rechter qua vorm.

Tip: Bij het zagen van deze planken dient u handschoenen te dragen en oogbescherming toe te passen. Sommige mensen reageren allergisch op de inhoudsstoffen.

Is dit toch niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige rondhout assortiment of ons aanbod aan robinia palen!