Hardhout Beschoeiingsschot / keerwand 300 x 80 cm

Productnummer: VZ6079-20-800-3000 Kant en klaar met worteldoek   |   Duurzaamheidsklasse 1   |  

€ 154,22 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Hardhout Beschoeiingsschot / keerwand 300 x 80 cm

  • Kant en klare keerwand
  • Duurzaam hardhout
  • Met vastgeniet worteldoek

Hardhout Beschoeiingsschot / keerwand 300 x 80 cm

Deze hardhout beschoeiingsschotten met duurzaamheidsklasse 1 zijn 3 meter lang en 80 cm hoog. Deze robuuste Angelim Vermelho hardhouten beschoeiingsschot, ook wel kant-en-klare keerwand genoemd, is 80 cm hoog en 300 cm lang. Deze kant-en-klare complete beschoeiingsdelen zijn het alternatief voor het zelf maken van damwanden. Deze schotten hebben aan de ene zijde een overlap en aan de andere zijde een inkeping zodat u meerdere beschoeiingswanden stevig inelkaar kan schuiven. Deze schotten zijn van Angelim Vermelho hardhout, duurzaamheidsklasse 1. Qua duurzaamheid vergelijkbaar met Azobe en een levensduur van circa 20 jaar.

De voordelen zijn; goedkoper en mits voldoende palen aangebracht minstens zo sterk als damwand! De beschoeiingschotten zijn opgebouwd uit 4 hardhouten planken van circa 2 cm dik en 16 cm breed (maatafwijkingen en aantallen in verband met beschikbaarheid van type hardhout is mogelijk). Onderling verbonden met planken. Tegen de achterzijde is standaard een grondkerend worteldoek aangebracht.

Aan het einde van dit hardhouten schot is een extra plank (opgeklampt schot) bevestigd. Hierdoor valt het ene beschoeiing schot / keerwand eenvoudig achter de volgende. De eenvoudige, kant en klare en degelijke oplossing in hardhout die ook nog eens betaalbaar is. Bestel hier uw hardhouten beschoeiingschotten voor uw waterkant voor de beste prijs.

Montage Tips

Bij toepassing als kering nabij het water adviseren wij u om goed te kijken naar de waterdiepte, de draagkracht van de aanwezig bodem en de grondkerende hoogte. Aan de hand daar van bepaalt u het aantal hardhouten palen en of u draadeinden nodig heef om een schoor constructie te maken. Het eventueel gebruiken van grond-ankers en/of het aanwenden van alternatieve vormen van grondkeringen. In geval van slappe grondsoorten adviseren wij ook 8 x 8 cm of 10 x 10 cm hardhouten palen afhankelijk van de druk. Gebruik minimaal 5 palen per schot. U kunt als afdekplank een 28 mm hardhouten vlonderplank gebruiken of onze 5 x 15 cm gordingen. 

Naast keerwanden voor bij uw sloot of waterkant vindt u in ons pakket ook de bijbehorende schroeven, draadeinden, gereedschappen en andere hulpmiddelen. Indien u advies nodig bent bij het bepalen van de benodigde materialen en/of bouwadvies voor uw beschoeiing nodig heeft neem dan gerust contact met ons op. Gadero heeft een tuinspecialist aangetrokken om u de juiste antwoorden te kunnen geven.


Vragen & antwoorden over dit product

beste, waar plaatst je de palen bij k&K keer schoten binnen buiten of beiden?

Buiten, zet de schotten en palen een paar graden naar binnen toe.

Beste , Graag had ik het gewicht geweten van dit product. Is het mogelijk om zo een beschoeiingsschot / keerwand 300 x 80 cm alleen te plaatsen? mvg, F.

Het gewicht is ongeveer 45 kilo. Het is met een steekkar goed te vervoeren met 1 persoon. 

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
hardhout Beschroeing 80 cm hoog Hardhout Beschoeiingsschot / keerwand 300 x 80 cm Kant en klaar met worteldoek   |   Duurzaamheidsklasse 1   |  
€ 154,22 Per stuk incl. BTW