Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#104 Dichte wand van zwart Deens rabat monteren

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst12-04-2019

In aflevering #104 van Gadero TV ziet u hoe Henk Jan een prachtige dichte wand maakt van zwart Deens rabat. Deze trendy rabatdelen zijn gemaakt van zwart gespoten Lariks Douglas hout en zijn 2.2 cm dik, 13,5 cm breed en hebben een lengte van 300 cm.

Zwarte dichte wand Deens rabat monteren

De planken zijn volledig geschaafd nadat ze het drogingsproces hebben doorlopen. Nadat deze planken geschaafd zijn, zijn deze planken compleet zwart gespoten.

Dit zwart gespoten Deens rabat blokhutprofiel van Lariks Douglas is uitsluitend te verkrijgen bij Gadero. U kunt deze planken het beste in horizontale richting op de balken bevestigen. Werkende hoogte 12.2 cm. Monteer deze Deens rabat triple blokprofielen nooit te strak op elkaar. Geef het hout ruimte voor uitzetting. Bestel 4x50 mm zwarte schroeven mee, gebruik steeds 2 schroeven in de sponning van de plank. Zorg voor een raamwerk (wij gebruikten 45x70 mm geimpregneerde achterlatten) bij het bouwen van een wand voor een overkapping of plaats palen om de circa 50 cm als u een schutting gaat bouwen. 

Design Deens Rabat

Dit Deens rabat is voorzien van 3 banen waardoor de plank een eigentijdse uitstraling krijgt. Zorg altijd voor 2 mm tussenruimte, dus nooit strak op elkaar stapelen. Dit is een veel gemaakte fout!

Deze Deens rabat planken zijn gemaakt van Midden Europees Lariks Douglas hout. Dat betekent dat dit type hout niet geschikt is voor montage op woninggevels. Daarvoor is Midden Europees Lariks Douglas niet stabiel genoeg, bij woningen is door invloeden van warmte van binnen en kou van buiten een stabiele houtsoort wenselijk. U kunt voor het bekleden van schuurtjes en aanbouwveranda's deze plank wel gebruiken. 

Voordelen zwart Deens rabat

  • Prachtig design effect voor wand of schutting

  • Zowel verticaal als horizontaal (meest gebruikelijk) te plaatsen

  • 3 meter planken met triple blok profiel

  • Strakke wand dan met Zweeds rabat

Deens Rabat

Nadelen zwart Deens rabat

  • Niet geschikt voor woninggevels

  • Meer werking dan Ayous, red cedar of Siberisch Lariks hout (houd 2 mm tussenruimte aan tussen de delen)

Overkapping Oslo Lariks Douglas Geschaafd 478 x 380 x 272 cm

In deze video ziet u hoe Deens rabat geplaatst wordt in een Oslo overkapping met afmetingen van 478 x 380 x 272 cm. Deze trendy Oslo L type 1 Lariks / Douglas overkapping met plat dak bestaat uit A-kwaliteit gedroogd en kernvrij geschaafd Lariks Douglas hout. Deze moderne Lariks Douglas overkapping is perfect wanneer u tijdens de zomer heerlijk wilt genieten van het buitenleven en van uw tuin. 

Overkapping oslo lariks douglas

Wilt u weten over hoe u een schutting monteert met Deens rabat? Bekijk dan aflevering #15 van Gadero TV!

Gadero Tip: monteer de houten geïmpregneerde balk 5-10 centimeter vanaf de grond, zo gaat de onderste plank ook lang mee.

Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van zwart Deens rabat:

Showroom Gadero Breukelen Wilt u het zwarte Deens rabat in het echt zien? Dat is mogelijk bij onze vestiging in Breukelen. Maar: uitsluitend bezoek op afspraak.

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.

Meer Gadero TV afleveringen