Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.5 cm Vaste lage prijs - groef/glad

EUTR

Productnummer: DE62001-28-145   |   Groeven en vlak geschaafde zijde 1 productbeoordeling

Delen via WhatsApp

Vanaf € 5,95 per stuk incl. btw

 • Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 cm dikte
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW, pakkorting wordt automatisch verwerkt
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.5 cm Vaste lage prijs - groef/glad

  • Warme kleuren Lariks Douglas hout
  • Snel te leggen, voorboren niet nodig
  • Aantrekkelijk qua prijs
  • Bij ons A-kwaliteit 28 mm dikte en gedroogd
  • Bij voorkeur rondom behandelen met onze Maxrelease transparante beits
  • Minder hard dan hardhout, kans op deukjes bij zware meubelen e.d.
  • Kwetsbaar voor bijvoorbeeld naaldhakken
  • Levensduur korter dan geïmpregneerd grenen en hardhout

  Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.5 cm Vaste lage prijs - groef/glad

  Wilt u een betaalbaar terras maken van Lariks Douglas hout? Deze trendy Lariks Douglas vlonderplank is 28 mm dik, 14.5 cm breed en van A-kwaliteit. Deze geprofileerde vlonderplank is leverbaar in 2.5, 3, 3.6, 4 of 5 meter. Deze Lariks Douglas terrasplanken zijn vakkundig geschaafd en gedroogd. Hierdoor zijn de planken minder vatbaar voor schimmel en vocht. De ene zijde heeft groeven en de andere zijde is glad geschaafd. U kunt beide zijden naar boven richten. Let op, er zijn nog enkele resten met fijne ribbels ipv glad geschaafde zijde, geef dus bij uw bestel opmerkingen aan als u per se groef/glad wenst om de gladde kant naar boven te leggen. 

  Door het drogen zullen deze planken minder werken en stabieler blijven. Deze onbehandelde Lariks Douglas plank met groeven voor vlonders en dakterrassen heeft die fraaie geel-rode kleur. Ook zijn deze 28x145 mm Lariks Douglas vlonderplanken populair voor onder een overkapping of veranda. 

  Lariks Douglas terrasplank

  Behandel deze 28x145 mm terrasplanken meteen na aanschaf jaarlijks met Maxrelease kleurloos blank om vergrijzing te voorkomen en de duurzaamheid te verlengen. Ook regelmatig met harde bezem vegen is ons advies. Zo krijgt alg geen kans zich te hechten. 

  Bestel hier ook 45x70 mm naaldhout geïmpregneerd of hardhout balken voor onder uw vlonder. Plaats deze om de 40 cm op piketpalen 6x6 cm of op tegels. Onbehandelde Lariks Douglas houten balken zijn minder geschikt als onderstructuur. Wilt u een overkapping maken op uw vlonder? Maak uw bestelling dan compleet met lariks douglas staanders, balken en planken. 

  Stevige basis voor uw vlonder

  Let op, lariks douglas is en blijft zachthout, voor vlonders adviseren wij daarom nooit dunner dan 28 mm dikte te kiezen. Zo bent u zeker van een goede planksterkte! 

  Tips voor langere levensduur Lariks Douglas

  Leg deze vlonderplanken onder uw overkapping of als vlonder op geïmpregneerde naaldhout of hardhouten balken om de 40 cm. Zorg dat Lariks Douglas goed kan luchten, zo gaan deze vlonderplanken veel langer mee. Lariks Douglas heeft een sterke werking, zorg dus voor tussenruimtes van minimaal 1 cm indien u onze planken droog ontvangt. Onderschat dit niet! Behandel deze lariks douglas terrasplanken de eerste keer 2x rondom met Maxrelease kleurloos voor bescherming en sterke vertraging van het vergrijzen. 

  Qua onderhout adviseren we u deze 28 mm dikte Lariks Douglas vlonderplanken regelmatig met een stevige bezem en een beetje water vuil en alg vrij te houden. De groeven goed schoonhouden, bij voorkeur niet met hogedrukreiniger, hiermee spuit u de nerven open, wat vuil aantrekt.

  Bel of e-mail gerust voor vragen en advies voor zelf overkappingen bouwen met Lariks Douglas hout als vloer.

  Europees of Siberisch Lariks, een wereld van verschil

  Wilt u luxe Lariks Douglas hout? Kies dan niet voor deze goedkope, Europees Lariks Douglas planken met een levensduur van 7-10 jaar maar onze bijzondere Siberisch Lariks vlonderplanken. Deze dekdelen uit Rusland hebben kleine noestjes, werken minder en zijn dubbel zo duurzaam. Uiteraard is de prijs een stukje hoger. Siberisch Lariks wordt wel Europees hardhout genoemd en dat zegt al genoeg. Daarnaast hebben wij nog een groot aantal hard- en zachthout vlonderplanken in het assortiment. 

   


  Vragen & antwoorden over dit product

  Beste, ik ben van plan een vlonder aan te leggen en was in de veronderstelling dit met hardhout te doen vwb alle onderdelen (palen voor in de grond, dwarsliggers en de vlonderplank zelf). Nu lees ik dat Douglas ook een goede optie is, en een stuk goedkoper. Kunt u mij hierover nader informeren? Is het bijvoorbeeld slim om de palen en liggers wel met hardhout te doen of kan alles met douglas? Gr en dank alvast!

  Dag

  Bij Lariks Douglas terrasplanken adviseren we de onderliggers van geimpregneerd hout of hardhout te kiezen. Deze onderliggers blijven immers minder vochtvrij.

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen
  Prima kwaliteit, wel gebeitst anders binnen 5 jaar verdwenen ben ik bang.

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Populair vlonderplank lariks douglas 28 mm Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.5 cm Vaste lage prijs EUTR   |   Groeven en vlak geschaafde zijde Ruim op voorraad
  Vanaf € 5,95 per stuk incl. btw

  Laatst bekeken door u