Logo Gadero
service

Vlonderplanken voor clips (tip)

Deze houten en composiet terrasplanken zijn geschikt voor blinde bevestiging met clips. Alleen stabiele (duurzaamheidsklasse 1) houtsoorten met weinig werking en kunststof vlonderplanken zijn geschikt voor deze zogenaamde onzichtbare montage met clipsysteem. Kies uit diverse composiet en luxe hardhout soorten terrasplanken met sponning voor clips zoals Ipé, Padouk, Bankirai, Thermisch Essenhout en Bamboe. De hardhouten terrasplanken voor o.a. B-fix en Deckwise clips zijn zowel met groeven als glad geschaafd verkrijgbaar bij houthandel Gadero. Wij bezorgen bovendien uit eigen voorraad vlonderplanken voor B-fix, Deckwise en andere clips in heel Nederland en België

Vlonderplanken voor clips

Steeds meer mensen ontdek blinde bevestiging van vlonderplanken met een clips systeem. U hoeft dan niet te schroeven in het hout, dus ook nog eens milieuverantwoord, immers ideaal voor hergebruik of herschaven. Kies nu uit clips vlonderplanken van 21 en 25 mm dikte hout. Wilt u liever kunststof terrasplanken? Bekijk ook onze composiet terrasplanken voor clips montage.

Bij het leggen van een terras met vlonderplanken geschikt voor clips is het een must u strikt te houden aan de leginstructies. Belang is de balkafstand van meestal 35 cm hart tot hart te hanteren en bij kopse naden (rond het midden van uw terras) altijd een extra balk en clip te plaatsen zodat u nooit 2 planken op 1 clip laat hangen. Dit is een veel gemaakte fout bij blinde bevestiging van terras planken. Bekijk hier onze montagetips en klusvideo's met handige tips over het plaatsen van een clips terras met onzichtbare bevestiging.

Gadero is officieel dealer van B-fix clips. Deze hoogwaardige clips in RVS en zwart zijn zeer geschikt voor het stabiel houden van uw vlonder. Voor enkele planken geldt een ander clipssysteem, dit wordt per product aangegeven. Korte hardhouten vlonderplanken voor clips worden ook wel buitenparket vloeren genoemd.

Vlonder onderhouden

U wilt een luxe terras maken? Steeds meer mensen kiezen voor hardhouten vlonderplanken met sponning voor blinde bevestings met B-fix clips. Glad geschaafde vlonderplanken zijn eenvoudig schoon te vegen met stevige bezem en water. Dat maakt vlak geschaafde terrasplanken minder glad dan planken met groeven waar meer alg en vuil in blijft hechten. Alles valt en staat met regelmatig even de bezem er over. En dat gaat nogmaals bij gladde planken een stuk gemakkelijker. 

Vlonderplanken voor clips leggen

Ontdek in GaderoTV aflevering #56 handige montage tips voor het leggen van een terras met b-fix clips. Zet de clip altijd eerst losjes vast met een schroef, schuif de volgende plank er tegen aan en schroef dan pas definitief uw clip vast. Zet bij een kopse naad nooit 2 planken met 1 clip vast. Gebruik dan altijd 2 clips.

Bekijk ook de pagina massieve composiet vlonderplanken voor kunststof planken met blinde clips bevestiging. 

In aflevering #123 van GaderoTV plaatsen we een vlonder met blinde bevestiging vlonderplank houders. 

Meer weten over vlonders met clips monteren? In Gadero TV Live leggen Henk Jan en Tom je uit hoe je hiermee precies te werk gaat en wat de voordelen hiervan zijn. 

Vlonderplanken voor clips inspiratie