Logo Gadero
service
Gadero TV

Vlonderplanken vervangen met Hapax clips!

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst20-10-2022

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u vlonderplanken kunt vervangen met het gebruik van Hapax Fixing Pro clips. Benieuwd hoe we dit doen? Lees snel verder!

Benodigdheden:

  • Accuboor

  • Rubberen hamer

  • Zaag

1
Vlonderplanken monteren met de Hapax Fixing Pro clips voor blinde bevestiging

Per plank monteert u de strips op de onderzijde en draait vervolgens de vlonderplank om. Vervolgens schuiven de planken in elkaar.

2
Strip van Hapax clip op de ligger bevestigen

Zorg ervoor dat de rand van de clip precies gelijk loopt met de rand van de balk. Wanneer u gebruik maakt van hardhouten onderliggers raden wij u aan op de balk eerst voor te boren.

3
Strip van de Hapax clip op de vlonderplank bevestigen

Bij de Hapax clips worden standaard schroeven bijgeleverd. In deze situatie maken we gebruik van accoya planken. Dit hout bevat looizuren en kunt u deze alleen bevestigen met gecoate schroeven. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het houtsoort Garapa.

4
De vlonderplank in de clip van de balk schuiven

In deze situatie werken we met Accoya hout. Een houtsoort dat weinig tot niet werkt. Hierdoor kunnen de clips dicht in elkaar schuiven. Wanneer u werkt met een houtsoort die meer werkt, kunt u een grotere tussenruimte aanhouden.

5
De laatste plank met Hapax clips bevestigen

Bij de laatste vlonderplank laat u de clip niet uitsteken.

Wat zijn Hapax Fixing Pro Clips?

Wilt u uw vlonderplanken vervangen door vlonderplanken zonder sponning en blinde bevestiging? Hiervoor kunt u de kunstof vlonderplank houders gebruiken. Deze worden ook wel de Hapax Fixing clips genoemd. Deze speciale kunststof profielen kunt u gebruiken in combinatie met uitsluitend stabiele hardhoutsoorten zoals IpéBankiraiItaubaCumaruMukulungu of Padoek. In deze video maken we gebruik van Accoya hout!

Vlonderplank met Hapax Fixing Pro clips

Wat is Accoya hout?

Accoya hout is afkomstig Pinus Radiata dennen. Dit hout wordt gekweekt in speciale productiebossen. Daarbij wordt het kunstmatige teruggedroogd en behandeld met azijnzuur. Door deze behandeling wordt het een hele duurzame houtsoort met een bovengrondse levensduur van 50 jaar.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!