Vlonderplanken vervangen met Hapax clips!
 

In deze aflevering laat Gerben zien hoe je vlonderplanken kunt vervangen met het gebruik van Hapax Fixing Pro clips. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees snel verder!

Wat zijn Hapax Fixing Pro Clips?

Wilt u uw vlonderplanken vervangen door vlonderplanken zonder sponning en blinde bevestiging? Hiervoor kunt u de kunstof vlonderplank houders gebruiken. Deze worden ook wel de Hapax Fixing clips genoemd. Deze speciale kunststof profielen kunt u gebruiken in combinatie met uitsluitend stabiele hardhoutsoorten zoals Ipé, Bankirai, Itauba, Cumaru, Mukulungu of Padoek. In deze video maken we gebruik van Accoya hout!

Vlonderplanken vervangen met blinde bevestiging Hapax Pro

Wat is Accoya hout?

Accoya hout is afkomstig Pinus Radiata dennen. Dit hout wordt gekweekt in speciale productiebossen. Daarbij wordt het kunstmatige teruggedroogd en behandeld met azijnzuur. Door deze behandeling wordt het een hele duurzame houtsoort met een bovengrondse levensduur van 50 jaar.

Bij Gadero ontvang je 15% korting op Accoya hout!

Vlonderplanken vervangen door Hapax clips

Stappenplan voor het vervangen van je vlonderplanken met Hapax Fixing Pro clips

Doe-het-zelf

Bouwtijd:

6 uur

Geschatte kosten:

€ 200,00 - € 3.000,00

Benodigdheden:

Accuboor
Rubberen hamer
Zaag

Stap 1: "Vlonderplanken monteren met de Hapax Fixing Pro clips voor blinde bevestiging"

Per plank monteert u de strips op de onderzijde en draait vervolgens de vlonderplank om. Vervolgens schuiven de planken in elkaar.

Stap 2: "Strip van Hapax clip op de ligger bevestigen"

Zorg ervoor dat de rand van de clip precies gelijk loopt met de rand van de balk. Wanneer u gebruik maakt van hardhouten onderliggers raden wij u aan op de balk eerst voor te boren.

Stap 3: "Strip van de Hapax clip op de vlonderplank bevestigen"

Bij de Hapax clips worden standaard schroeven bijgeleverd. In deze situatie maken we gebruik van accoya planken. Dit hout bevat looizuren en kunt u deze alleen bevestigen met gecoate schroeven. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het houtsoort Garapa.

Stap 4: "De vlonderplank in de clip van de balk schuiven"

In deze situatie werken we met Accoya hout. Een houtsoort dat weinig tot niet werkt. Hierdoor kunnen de clips dicht in elkaar schuiven. Wanneer u werkt met een houtsoort die meer werkt, kunt u een grotere tussenruimte aanhouden.

Stap 5: "De laatste plank met Hapax clips bevestigen"

Bij de laatste vlonderplank laat u de clip niet uitsteken.

Niks willen missen? Abonneer op ons YouTube kanaal!

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram