Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe ver moet een overkapping van de erfgrens? Ontdek het hier!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ben je van plan een overkapping te plaatsen, maar twijfel je over de juiste afstand tot de erfgrens? In de video geven we je praktische tips en advies!

Waarom Afstand Belangrijk Is:

Voordat je aan de slag gaat met je overkapping, is het cruciaal om rekening te houden met de erfgrens. Ontdek waarom het vermijden van plaatsing op de erfgrens problemen met buren kan voorkomen.

Goed Overleg met de Buren:

We adviseren om niet direct op de erfgrens te bouwen, maar om open gesprekken met je buren te voeren, dit kan tot een andere beslissing leiden. Als beide partijen akkoord gaan, kun je mogelijk wel dichter bij de erfgrens bouwen.

Bestaande Wanden en Schuttingen:

Als er al een wand of schutting op de erfgrens staat, is het verstandig om wat afstand te houden voordat je je overkapping plaatst. Deze ruimte is nodig om gemakkelijk onderhoud aan de buitenkant van de overkapping uit te voeren.

Optimaal Onderhoud van Buitenzijde:

Het is van groot belang om de buitenkant van je overkapping goed te kunnen onderhouden. Ontdek waarom voldoende ruimte tussen de overkapping en de erfgrens essentieel is voor de duurzaamheid en het visuele aspect van je bouwwerk.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV