Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe verwijder je groene aanslag van je schutting?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontdek wat groene aanslag is en hoe je het van je schutting af krijgt!

Hoe voorkom ik groene aanslag?

Hout is gevoelig voor regen, zon, wind, sneeuw en vorst. De groene aanslag op een schutting is eigenlijk alg. Algen ontstaan en ontwikkelen zich op plekken waar geen of nauwelijks zonlicht komt en op vochtige plekken. Zo wordt je schutting dus groen. De groene aanslag kun je voorkomen door het hout te beschermen met beits of olie, deze beschermen het hout tegen weersinvloeden en kunnen helpen om de groei van algen te voorkomen.

Hoe haal ik groene aanslag van mijn schutting?

Groene aanslag van je schutting kun je gemakkelijk met deze groene aanslagreiniger WS Green Clean verwijderen. Dit product is zeer gebruiksvriendelijk en multifunctioneel inzetbaar, aangezien de reiniger geschikt is voor beton, cement, natuursteen en hout.

Wanneer is de beste tijd om mijn groene schutting schoon te maken?

Groene aanslag verwijderen kun je niet zomaar op elk moment van het hout verwijderen, nouja, het kan wel, maar de kans is dan groter dat de groene aanslag terugkomt op het hout en of dat het lastiger is om te verwijderen.Let dus op een paar punten als je aanslag wilt verwijderen

  • Is het 10 graden of hoger buiten?

  • Is het al een tijdje (2 dagen) droog buiten?

  • Schijnt de zon?

Wat moet je niet gebruiken om groene aanslag van schutting te verwijderen?

We raden het af om azijn, bleek of een hogedrukreiniger te gebruiken. Een hogedrukreiniger is een tijdelijke oplossing om groene aanslag makkelijk en snel eraf te halen, maar op langere termijn is dit niet de beste keuze. Het hout beschadigt en algen komen zelfs sneller terug. Azijn is effectief voor het verwijderen van groene aanslag, aangezien het zuur de algen kan doden. Alleen gebruik dit niet op hout. Het zuur van azijn beschadigt het hout namelijk en zorgt voor azijn vlekken en verkleuringen. Azijn kun je het beste gebruiken bij tegels. Bij een schutting is groene aanslag verwijderen met azijn eigenlijk dus geen optie. Bleek beschadigt het hout net zoals bij azijn alleen is bleek ook nog eens schadelijker dan azijn voor de planten en dieren en daarmee dus ook onverstandig om te gebruiken buiten.