Logo Gadero
service
Blog

Hoe krijg je een groene schutting schoon?

Gadero logo
Geschreven doorAnja

Heb jij je schutting niet beschermd met beits? En heb je nu groene aanslag op je schutting? En weet je niet hoe je dit schoon krijgt? Geen probleem, wij leggen het in deze blog uit!

Schutting groen zweeds rabat

Hoe krijg ik groene aanslag op mijn schutting en wat is het?

Hout is gevoelig voor regen, zon, wind, sneeuw en vorst. De groene aanslag op een schutting is eigenlijk alg. Algen ontstaan en ontwikkelen zich op plekken waar geen of nauwelijks zonlicht komt en op vochtige plekken. Zo wordt je schutting dus groen. De groene aanslag kun je voorkomen door het hout te beschermen met beits of olie! Beits en olie beschermen het hout tegen weersinvloeden. Zo kan beits en olie helpen om de groei van algen te voorkomen.

Hoe haal ik groene aanslag van mijn schutting?

Groene aanslag van je schutting kun je gemakkelijk met de groene aanslagreiniger WS Green Clean verwijderen. Dit product is zeer gebruiksvriendelijk en multifunctioneel inzetbaar, aangezien de reiniger geschikt is voor beton, cement, natuursteen en hout.

Groene aanslag op tegels

Daarnaast kun je ook nog natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruiken om groene aanslag te verwijderen, namelijk met groene zeep of soda. Deze twee middelen zijn niet schadelijk en kun je ook eventueel combineren. Hou wel rekening, dat deze middelen niet meteen resultaat leveren en je het proces vaker moet doen.

Let op! Elk houtsoort is anders, dus test bij alle onderhoudsproducten altijd een klein onopvallend gedeelte voordat je de hele schutting doet.

Wanneer is de beste tijd om mijn groene schutting schoon te maken?

Groene aanslag verwijderen kun je niet zomaar op elk moment van het hout verwijderen, nouja, het kan wel, maar de kans is dan groter dat de groene aanslag terugkomt op het hout en of dat het lastiger is om te verwijderen.

Let dus op een paar punten als je aanslag wilt verwijderen:

  • Is het 10 graden of hoger buiten?

  • Is het al een tijdje (2 dagen) droog buiten?

  • Schijnt de zon?

Wat moet je niet gebruiken om groene aanslag van schutting te verwijderen?

  • azijn

  • hogedrukreiniger

  • bleek

Maar waarom niet dan?

Een hogedrukreiniger is een tijdelijke oplossing om groene aanslag makkelijk en snel eraf te halen, maar op langere termijn is dit niet de beste keuze. Het hout beschadigt en algen komen zelfs sneller terug.

Azijn is effectief voor het verwijderen van groene aanslag, aangezien het zuur de algen kan doden. Alleen gebruik dit niet op hout. Het zuur van azijn beschadigt het hout namelijk en zorgt voor azijn vlekken en verkleuringen. Azijn kun je het beste gebruiken bij tegels. Bij een schutting is groene aanslag verwijderen met azijn eigenlijk dus geen optie.

Bleek beschadigt het hout net zoals bij azijn alleen is bleek ook nog eens schadelijker dan azijn voor de planten en dieren en daarmee dus ook onverstandig om te gebruiken buiten.