#172 Luxe overkapping met zwarte wanden plaatsen

Luxe overkapping met zwarte blokhutprofielen

In deze video laat Henk Jan zien hoe u een overkapping met zwarte blokhutprofielen van 28 mm dik plaatst. Het eindresultaat is fantastisch, wat een ruimte! Onder deze overkapping kunt u heerlijk lang zitten met vrienden en familie. Daarnaast is er genoeg opslagruimte voor uw fietsen, gereedschap en andere hobbyartikelen.

Luxe overkapping

Overkapping met zwarte wanden plaatsen

Deze zwarte blokhutprofiel planken in de overkapping zijn eerst geïmpregneerd en daarna zwart gedompeld. Zwart dompelen heeft als voordeel dat de prijs laag is, het nadeel is dat zwart dompelen van hout in de buitenlucht vergrijsd. Dus voor blijvend zwarte planken kunt u deze blokhutprofielen na 1 á 2 jaar opnieuw beitsen met bijvoorbeeld onze zwarte beits.

Luxe overkapping zwarte wanden

Lariks Douglas hout voor overkapping

Lariks Douglas hout kent vele voordelen en is zeer geschikt om te plaatsen in uw tuin. Zo heeft het een prachtige uitstraling, is het relatief duurzaam (duurzaamheidsklasse 3-4) en heeft Lariks/Douglas hout een goede prijs-kwaliteit verhouding. Lariks Douglas hout wordt voor vele doeleinden in de tuin gebruikt. U kunt er ook een vlonder of schutting mee maken. Ook voor het maken van een stabiele overkapping leent deze houtsoort zich.

Leuk om te lezen. Lees onze blog over 7 tips voor het kopen van een overkapping.

Luxe overkapping zwarte wanden

Overkapping plat dak

Wij monteren EPDM dakbedekking op deze overkapping. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. Deze lijm droogt in 30 minuten, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen. Bekijk onderstaande video voor tips.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

EPDM dakbedekking

Blokhutprofielen in overkapping

Deze Scandinavisch vuren blokhut profielplanken zijn geschaafd en kunstmatig gedroogd. De zwarte kleur zorgt voor een luxe uitstraling in uw tuin. Deze 28 mm dikte zwarte blokhutprofiel plank zijn verkrijgbaar in 180, 300 en 360 centimeter lengte. Deze 28 mm blokhutprofielen zijn geschikt voor zowel hardhout, geïmpregneerde en lariks gleufpalen met een sponning van circa 30 mm. De werkende hoogte is 11.2 cm. De totale breedte is 12,1 cm. 

Gadero tip: Plaats de balkdragers met lip om de 50 centimeter hart op hart.

Luxe overkapping zwarte wanden

In de video ziet u verschillende materialen. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken.

U kunt uiteraard zelf kiezen welke ramen en deuren u in de overkapping plaatst. Bekijk ons assortiment Lariks Douglas ramen en deuren.

Dakbedekking luxe overkapping:

Klik op onderstaande link om de rekenhulp te starten en een overkapping te bouwen met de bezaagde 15 x 15 cm lariks douglas staanders.

schuine schoor

Past een kapschuur beter bij uw situatie? Bekijk onze video over het bouwen van een Lariks Douglas kapschuur.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram