Logo Gadero
inspiratieservice

Steigerplanken

Steigerplanken zijn al jaren populair voor zowel binnen- als buitengebruik. Bij Gadero.nl kunt u oude gebruikte steigerplanken, geheel nieuwe onbehandelde steigerhouten planken en tevens nieuwe Geïmpregneerde steigerplanken kopen. Wij zijn gespecialiseerd in steigerhouten planken in lengtes tot 5 meter.

Kies uit old grey grijze planken of onbehandelde nieuwe planken van vuren hout. We leveren altijd A-kwaliteit steigerplanken uit eigen voorraad. Ontdek onze aantrekkelijke prijzen van onze steigerhout planken van 1 tot 5 meter. 

Steigerhout kopen, waar op letten?

Steigerhout is goedkoop, eenvoudig te verwerken zonder voorboren en simpel op maat te zagen. Het is geschikt voor meubels op maat maken of als vlonderplank extra breed. Let bij het kiezen van steigerplanken of deze fijnbezaagd, dus licht ruw of glad geschaafd zijn. Check verder de houtsoort, kwaliteit (A of B keuze) en kleur (bijvoorbeeld grijs, zwart, wit of blank). 

Onbehandelde Steigerplanken

Onze ruwe, onbehandelde steigerplanken zijn ideaal voor het zelf bouwen van tuinmeubels, interieur accessoires zoals spiegels, krukjes, plantentafels, bijzettafeltjes en kapstokken van steigerhout. Deze verse, nieuwe planken zijn vrij van grof gebruik in de bouw. Bovendien krijgen deze nieuwe onbehandelde steigerhout planken bijna dezelfde uitstraling als gebruikte steigerplanken met een white of grey wash beits. Zowel voor binnen als buiten geschikt en eenvoudig te lakken, verven en te beitsen. Naast onbehandeld 30 mm planken in vuren hout, bieden wij ook de trendy en duurzamere steigerplank in Lariks Douglas hout aan in lengte tot 500 cm.

Gebruikte steigerplanken

Gebruikt steigerhout is niets anders dan brede vurenhouten planken met kopmaat 3x20 cm die een tijdje in de steigerbouw zijn gebruikt en hierdoor een grijze wash door cement en dergelijke hebben gekregen. Van deze ruige gebruikte steigerhouten planken kunt u bijvoorbeeld tuinmeubelen, spiegel omlijsting of een kantinetafel maken. Door deze 'tweedehands' steigerplanken blank te lakken gaan deze voor buitengebruik langer mee.

Overige steigerplanken

De behandelde, lees Celfix Geïmpregneerde, steigerplanken, bij ons bekend als brede schuttingplanken, zijn geschikt voor in de tuin. Een uniek product dat zelfs verkrijgbaar is tot 5 meter lengte! Deze planken zijn fijn bezaagd en breder dan een gewone schuttingplank. Onder andere perfect voor een houten schutting en als timmerhout voor het zelf maken van tuinkasten en tuinmeubels. Door de behandeling is deze plank veel duurzamer dan de normale steigerplank.

Voor doe het zelf meubels maken zijn onze Lariks Douglas steigerplanken ook steeds populairder. Deze leveren wij zowel fijnbezaagd in 32x200 mm als spintervrij, glad geschaafd in 28x190 mm.

Advies en specifieke informatie

Naast het maken van meubels voor binnen en buiten kunt u ook uw schutting van steigerhout maken. Kies bij een verticale schutting voor de 2 meter lange steigerplank. Voor vragen over gebruikte steigerplanken of onbehandeld steigerhout bel of mail onze specialisten.

Zakelijk hout bestellen

Bent u hovenier, heeft u een timmerbedrijf of een klusbedrijf? Voor grote aantallen steigerhout bestellen ontdek Gadero Zakelijk. Met veel voordelen, extraatjes en korting op alle soorten steigerplanken.

Meest gestelde vragen over steigerplanken

Steigerplanken inspiratie