Logo Gadero
service

Wij hebben gebruikte steigerplanken in lengtes tot 5 meter. Zo heeft u weinig zaagverlies bij het zelf maken van bijvoorbeeld een loungeset van steigerhout. Gebruikte steigerplanken zijn relatief goedkoop en zeer goed te verwerken. 

Wij bezorgen gebruikte steigerhout planken in heel Nederland en België. Bestel een vol pak voor extra korting. Heeft u een bedrijf die steigerhouten meubels maakt, hoveniersbedrijf of timmerbedrijf? Ontdek dan ook de voordelen van een zakelijk account bij Houthandel Gadero.

Gebruikte steigerplanken

Kies uit gebruikte steigerplanken of nieuwe planken die een oude vintage look hebben gekregen. Het voordeel van nieuwe steigerplanken met vintage look is dat deze de voordelen van nieuwe planken hebben (geen barstjes enzo door gebruik in de bouw) en toch die fraaie oude grijze look.

Onze steigerhouten planken in gebruikt oud grijs zijn fijnbezaagd (dus licht ruw) en lucht gedroogd. Bekijk ook ons aanbod glad geschaafde steigerplanken in trendy Lariks Douglas of Redclass Wood. 

Maak uw steigerhout order compleet

Bestel hier uw gebruikte steigerplanken samen met timmerhout balken en steigerhout schroeven nu voor de beste prijs en de snelste levering. Kies voor 4x50 mm verzinkte schroeven van Wovar, deze zijn sterker dan RVS en eenvoudig te verwerken.  Ook handig voor plantenbakken en opbergkisten timmeren van grijs steigerhout zijn onze 45x45 mm vierkante balken voor het maken van frames. Deze 45x45 mm balken vindt u onder Red class wood balken.

Voor meer oude bouwmaterialen bekijk ook onze pagina gebruikt hout. Dit zijn doorleefde planken, oude balken en andere historische houtitems met echt gebruikte kenmerken.

Wat houdt gebruikte steigerplanken in bij Gadero?

Let op, de echt gebruikte steigerplanken, met cementresten en plankbarsten, uit de steigerbouw zijn vaak van onbruikbare kwaliteit en hebben een zeer hoge prijs. Wij hebben deze artikelen daarom vervangen voor onze oud grijs en vintage look planken. Zo bent u zeker van steigerhout zonder afgebroken hoeken en dergelijke. 

Tips: steigerhout altijd even licht voorboren (vooral op de kopse kanten!) met 3.5 mm boor en daarna monteren met 4 x 50 mm schroeven. Boortjes en schroeven zijn hier bij Gadero te koop.

Loungebank maken van gebruikte steigerplanken

Van steigerhout planken die gebruikt zijn kunt u perfect een loungebank, tuintafels, plantenbakken en andere meubels voor binnen en buiten maken. Zie ook onze klustips voor diverse DIY stappenplannen.

Terras maken van gebruikt steigerhout, niet verstandig!

De basis van gebruikt steigerhout is en blijft vuren. Vurenhout is en blijft naaldhout en minder geschikt voor uw terras. Bovendien zijn gebruikte steigerplanken op deze pagina fijnbezaagd, dus licht ruw. Ook zal de grijze tint van uw planken afslijten. Wij raden dus gebruikte steigerplanken als vlonderplank af. Wel kunt van onze glad geschaafde steigerplanken een vlonderterras maken. Dit zijn splintervrije planken die ook nog eens zijn gedroogd tegen minder krimp en uitzetting. Kies dan uit Lariks Douglas of Red Class wood.

Steigerplanken inspiratie