Logo Gadero
service
Gadero TV

Worteldoek plaatsen

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst22-04-2020

Gaat u een vlonder, moestuin of border aanleggen? Vergeet dan niet een anti-worteldoek mee te bestellen. Het maken van een droomtuin kan een uitdaging zijn, waarbij een worteldoek een essentieel onderdeel is. Dit duurzame doek zorgt ervoor dat onkruid geen kans heeft in uw tuin. Behoort een looppad van schelpen of grind tot de tuin van uw dromen? Dit soort sierbestrating ligt stabieler dankzij het anti-worteldoek. Daarnaast kunt u eenvoudig grind van de ondergrond scheiden. Zo kunt u het eventueel op een later moment makkelijk weghalen.

Benodigdheden:

  • Wovar Anti worteldoek 210 cm breed Gronddoek voor onder vlonder of voor split/grind

  • Zand Bigbag Straatzand 0.75 m3

  • Grondboor

Video worteldoek leggen

1
Voorbereiding worteldoek plaatsen

Bereken allereerst hoeveel vierkante meter worteldoek u nodig heeft voor uw klusproject. Denk er goed over na welke vorm het worteldoek nodig heeft. Zo kunt u de perfecte afmeting afsnijden. 

2
Ondergrond worteldoek

Voordat u het worteldoek plaatst, is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Wij adviseren om bij het uitleggen van het worteldoek zware stenen of tegels op de hoeken te leggen. U kunt met een schaar of stanleymes het anti-worteldoek op maat afknippen of snijden.Bevor Sie das Unkrautvlies legen, ist es wichtig, dass der Untergrund eben ist. Wir empfehlen, beim Auslegen des Unkrautvlieses schwere Steine oder Fliesen auf die Ecken zu legen. Sie können das Unkrautvlies mit einer Schere oder einem Stanleymesser nach Maß schneiden.

3
Worteldoek online bestellen

Bestel een uv-werend worteldoek bij Gadero. Wij leveren het worteldoek vanaf een rol. Een rol is 2.10 meter breed en u kunt per meter bestellen. Als u 1 meter bestelt, krijgt u een worteldoek van 2.10 x 1 meter. Wilt u 4 meter bedekken? Dan kunt u twee stukken van 2.10 meter naast elkaar leggen (inclusief de overlap). Klap de gerafelde kant (snijkant) van het worteldoek dubbel. Zo is de minder mooie kant niet zichtbaar. 

Het worteldoek is waterdoorlatend. Zelfs als er veel regen valt, zal er geen sprake zijn van wateroverlast.  Dit zeer duurzame en uv-werende worteldoek kunt u voor meerdere doeleinden in uw tuin gebruiken. U kunt het zowel onder uw vlonder als onder grind, schelpen en split plaatsen. Zoekt u een worteldoek voor het maken van een oprit van grind? Dan adviseren wij om grindmatten te bestellen in plaats van worteldoek.

4
Worteldoek waterdoorlatend

Wanneer u een worteldoek op zand legt, heeft het een betere afwatering. Ons advies is om zand mee te bestellen. Onkruid groeit langzamer in zand. Mocht er onverhoopt wat onkruid langs het worteldoek groeien, zal het zand de groei hiervan vertragen. Bent u op zoek naar een waterdicht doek? Dan adviseren wij landbouwplastic of plastic voor in plantenbakken. Gebruik een hark om het geheel egaal te maken.

5
Worteldoek leggen

Uw worteldoek leggen is makkelijk, rol het doek uit en plaats op de hoeken een stoeptegel tegen het wegwaaien. Wilt u uw worteldoek op maat knippen? Gebruik dan een oude schaar of stanleymes, snij wel van u af. Houd het gronddoek strak voordat u begint met snijden. 

6
Worteldoek onder vlonder leggen

Met een (stanley)mes maakt u een kruis bij de paalkoppen. Boor voor met een grondboor. Daarna kunt u de piketpalen in de gaten plaatsen. Hierna kunt u het gronddoek over de palen schuiven. U kunt ervoor kiezen om een laag schelpen op uw worteldoek leggen, deze nemen vocht op en weren ongedierte. Zeker handig als u een worteldoek onder een houten vlonder legt. 

7
Worteldoek leggen onder grind

Gaat u een worteldoek leggen onder grind? Vergeet de randafwerking niet. U kunt hiervoor opsluitbanden gebruiken. U kunt een opsluitband langs de kant ingraven en daar tegenaan het worteldoek leggen. Hierna kunt u het afvullen met grind. Veel succes met uw klusproject!

Worteldoek leggen

Gebruikt u een worteldoek onder een houten terras? Dankzij ons gronddoek zult u ook nog eens minder last hebben van ongedierte. Wanneer u beschoeiing of een zandbak plaatst, is een anti-worteldoek gebruiken ons advies. Aan de hand van onderstaand stappenplan leggen we u uit hoe u eenvoudig een gronddoek plaatst. Neem stapsgewijs de handleiding door, zo heeft u over een aantal jaar nog steeds profijt.