Logo Gadero
service

B-fix Clips RVS voor blinde bevestiging Terrasplanken - Doos 100 stuks

Productnummer
LO4603
Officiële B-fix One clips voor blinde bevestiging
b_fix_clips_rvs_voor_blinde_bevestiging_terrasplanken_doos_100_stuks
b_fix_clips
b_fix_hardhout_clips
b_fix_profiel
blinde_bevestigingsclips_terrasplanken
b_fix_clips_rvs
b_fix_clips_handleiding
Per stuk

114,95

incl. BTW

146 stuks op voorraad
48 uur
Details
Materiaalsoort
RVS
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Voor onzichtbare bevestiging van terrasplanken

  • Van hoogwaardig RVS staal en met 35 mm RVS schroeven geleverd

  • Ook Bfix randklemmen verkrijgbaar als begin clip

  • Hoogwaardig product voor vlonders zonder schroeven

  • Balken om de 35 cm hart op hart een must

  • Relatief hoge prijs tov onze vlonderschroef

Specificaties

Materiaalsoort
RVS
Materiaal
Staal
Te bezichtigen in
Groningen

B-fix Clips RVS voor blinde bevestiging Terrasplanken - Doos 100 stuks

Gadero is uw officiële B-fix clips dealer voor Nederland en verdeler voor België. De B-fix One bevestigingsclips worden per doos van 100 stuks verkocht. Inclusief schoeven, montageplan en Torx bit.

Bij 140 en 145 mm breedte planken heeft u aan 1 doos genoeg voor 6m2, bij ongeveer 9 cm brede terrasplanken is dit circa 4m2. De clips zijn ook te gebruiken bij terrasplanken van 19 cm breedte. Een RVS B-fix classic clip is 40 mm breed. De kleur is zilver door de coating, ook verkrijgbaar in zwart.

Deze clips voor blind bevestigen van terrasplanken van 20 tot 28 mm dikte zijn razendpopulair. Ook speciale B-fix randclips, ook wel startclips genoemd, zijn beschikbaar. Het zelf een sleuf maken in uw planken is een ingewikkeld karwei. Een dergelijke sponning frezen kunt u beter aan de professional overlaten. Zo ziet u op deze pagina diverse hardhouten vlonderplanken die geschikt zijn voor onzichtbare montage met deze bevestigingsclips. De tussenruimte met deze B-fix clips is circa 5 mm.

B-fix classic profiel

Let op bij hardhouten vlonderplanken geschikt voor B-fix clips is de onderkant altijd smaller dan de bovenzijde. Zo vallen de clips mooi weg en heeft u weinig tussenruimte. Zie foto 2 het exacte B-fix profiel. Wel betekent dat u planken met Bfix profiel niet kunt omdraaien. Bij onze Deckwise clips kan dit wel. Kies uit bijbehorende terrasplanken van Padoek, Garapa, Ipé, Massaranduba en Mukulungu. Dit zijn zeer stabiele hardhoutsoorten geschikt voor onzichtbare montage. Hierbinnen vallen Padoek en Ipé in het luxe segment en de overige houtsoorten in het middensegment.

Alleen geschikt voor stabiele hardhoutsoorten

B-Fix Clips zijn geschikt voor hardhout planken met zij-sleuf. Veel gebruikte houtsoorten zijn Ipé, Padouk, Afrormosia, Cumaru, Bankirai, Afrikulu, Itauba, Garapa en Bamboe. Zorg voor kunstmatig gedroogde vlonderplanken. Deze zijn stabieler dan ongedroogd. Bij Gadero zijn alle terrasplanken met B-fix clips sponning kunstmatig gedroogd. KD noemen wij dat.

Montage tips

Bespaar nooit op uw fundering is ons advies. B-Fix Clips monteren bij balken om de 35 cm hart tot hart. Let op, voor het werken met onzichtbare bevestigingsclips heeft u altijd een hoogwaardige, stabiele hardhoutsoort nodig die niet nerveus is. De bovenstaande soorten voldoen hier aan. Kies bij voorkeur planken tot 365 cm, namelijk hoe langer de plank, hoe lastiger te leggen. De clips nooit en te nimmer te strak monteren, maar gewoon in elkaar schuiven zodat de plank nog ruimte heeft voor werking.

Meest gemaakte fout

De meest gemaakte fout is dat men bij een kopse naad 2 planken of 1 clip, monteert, u heeft bij een kopse naad echter altijd 2 clips nodig voor een stevige verbinding. Als u bij voorkeur een 45x70 mm balk liggend (dus niet staand!) op een betonnen ondervloer of verstelbare terrasdrager plaatst, dan passen er altijd 2 clips naast elkaar. Of maak een terras zonder naden, dat kan natuurlijk ook bij de iets kleinere terrassen. Bezuinig nooit op de onderlinge balk afstand van 35 cm bij B-fix clips. De meegeleverde RVS A2 schroeven zijn 35 mm lang.

Bekijk ook ons volledige assortiment aan >vlonderplanken voor onzichtbare clips montage.