Logo Gadero
service

Grondspots

Grondspots zijn de ideale verlichting voor uw terrein om zo op een onopvallende manier licht te creëren. Niet alleen verlichten grondspots uw tuinpad of uw oprit voor meer zicht en veiligheid, maar u kunt een grondspot ook gebruiken om bijzondere elementen in uw tuin te accentueren. Denk hierbij eens aan een bijzondere boom, haag of een tuinornament die met een LED grondspot prachtig tot zijn recht komt.

Wilt u uw oprit of vlonder terras voorzien van verlichting? Wij hebben divers LED grondspots voor buiten te koop, ook met diffuus licht geschikt als indicatieverlichting. Kies uit vlonderspotjes tot speciale Led buiten spots voor in terrastegels. LED Grondspots zijn leverbaar in 24V laagspanning en zijn eenvoudig te plaatsen. Gadero is uw specialist in tuinverlichting en levert LED grondspots met 5 jaar fabrieksgarantie. Bestel uw LED spots voor in de grond voor 12.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.

Waarom kiest u voor grondspots?

Een grondspot is een ideale manier om uw oprit, terras of uw tuinpad te verlichten. Daarnaast kan een grondspot ook gebruikt worden voor het accentueren van bepaalde elementen in uw tuin, zoals bijvoorbeeld een boom, haag of een tuinornament. Een grondspot kan op bijna iedere plek in uw tuin gemonteerd worden. Ook is het leuk om grondspots te combineren met bijvoorbeeld wandlampen, om zo een leuke en gezellige sfeer in uw tuin te creëren. Wij bieden een ruime keuze aan LED tuinverlichting en grondspots.

Welke grondspot kiezen?

De keuze voor de juiste grondspot begint bij de vraag waarom u een grondspot wilt plaatsen. Bent u op zoek naar een LED grondspot die dient als indicatieverlichting langs bijvoorbeeld een oprit, dan volstaat een kleine inbouw buitenspot zoals de Sus Mini Sun van Suslight. Deze kleine inbouw LED grondspot is uitstekend geschikt als indicatieverlichting in de vorm van een vlonderspot of inbouwspot voor bijvoorbeeld een trap, voetpad of oprit. Met een inboormaat van slechts 19mm is de Mini Sun van Suslight eenvoudig en snel te monteren.

Wilt u een mooie boom of de gevel van uw huis accentueren? Kies dan voor een krachtige LED grondspot met het juiste lichtbereik wat past bij het object wat u wenst te verlichten. Er zijn LED grondspot verkrijgbaar met een lichtbereik van 400 cm voor gevels of grondspots met een lichtbereik tot 900 cm voor het accentueren van grote bomen in uw tuin. Deze LED grondspots zijn eenvoudig te verwerken in bijvoorbeeld aarde, betontegels, gras of grind. Kortom, voor elke wens is een grondspot verkrijgbaar.

Grondspot: Inbouwspots of opbouwspots

Bij de keuze voor grondspots kan er gekozen worden uit inbouwspots of opbouwspots. Een inbouwspot wordt in de ondergrond gemonteerd, waarbij u een uitsparing moet maken zodat u de inbouwspot hierin kunt laten verzinken. Dit is ideaal wanneer u een warm licht wilt creëren in uw tuin en de lampen op een onopvallende manier wilt wegwerken. Ook is een LED inbouwspot perfect als indicatieverlichting voor het verlichten van trappen, verhogingen en looppaden langs donkere plekken in uw tuin.

Een opbouwspot wordt eenvoudig op de ondergrond gemonteerd. Vaak is een opbouwspot voorzien van een voet of schotel die u eenvoudig op de harde ondergrond vastschroeft. Een groot voordeel van grondspots of bodemspots is dat ze in de grond weggewerkt kunnen worden, hierdoor kunt u uw tuin op een subtiele manier verlichten zonder dat de lampen direct in het zicht staan. Doordat de grondspots in de grond weggewerkt kunnen worden, vallen deze overdag vrijwel niet op. Inbouw- en opbouwspots kunnen ook gebruikt worden om uw oprit en carport te verlichten, zodat u nooit meer uw auto in het donker hoeft te parkeren.

Grondspots met LED verlichting

LED lampen hebben een langere levensduur dan andere soorten lampen en verbruiken daarnaast ook nog eens veel minder stroom. Daarnaast worden LED lampen niet warm en geven ze een natuurlijke lichtkleur. LED verlichting grondspots zijn verkrijgbaar in verschillende kleursoorten, van een heldere Cool White kleur tot een zachte en warme Warm White kleur. Met de verschillende LED buitenverlichting uit ons assortiment creeert u een warme gezellige sfeer in uw tuin. Met energiezuinige LED verlichting zal de energierekening laag uitvallen en daarnaast heeft LED een veel langere levensduur dan die van traditionele lichtbronnen.

Een lichtplan maken

Wanneer u een lichtplan voor u tuin wilt maken, is het leuk om verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld een combinatie maken met grondspots, tuinspots en staande lampen voor buiten. Bij het maken van een lichtplan is het belangrijk om te bepalen wat verlicht moet worden, wat voor licht nodig is en welke armaturen gebruikt worden. Daarnaast is het erg belangrijk dat u alle buitenverlichting van hetzelfde merk neemt, zo kan alles gemakkelijk op elkaar aangesloten worden. Hier vindt u o.a. LED tuinlampen van Suslight die u eenvoudig met elkaar verbindt middels het 24V Quick Safe Connect systeem. 

Grondspot kopen?

In onze webshop vindt u verschillende soorten inbouwspots, opbouwspots en andere soorten LED tuinverlichting en buitenverlichting om uw tuin mee te verlichten.