Logo Gadero
service

Steenschotten

Zoek je een robuuste en natuurlijke aanvulling op je tuin? Dan zijn onze steenschotten zeker wat voor jou! Houten steenschotten stijgen in populariteit. Ze hebben namelijk een stoer uiterlijk door de stalen rand en zijn erg trendy. Door het gebruik in ambachtelijke steenfabrieken heeft het houten oppervlak van de steenschotten een mooi doorleefd uiterlijk. Bestel steenschotten bij Gadero en maak bijvoorbeeld een prachtige vlonder, tafel of wand. De verschillende toepassingen met onze veelzijdige steenschotten zijn eindeloos.

Wat voor steenschotten zijn er?

Houten steenschotten

Steenschotten worden gekenmerkt door de veelzijdigheid. Houten steenschotten bestaan uit gerecycled hout van bijvoorbeeld betonbekistingen. Houten steenschotten geven je tuin op een duurzame manier een natuurlijke uitstraling. Er zijn twee soorten houten steenschotten: geschuurd en ongeschuurd.  Over het algemeen raden wij u aan om geschuurde steenschotten te kopen, vooral als u het gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een terras of vloer. Het schuren kost namelijk veel tijd.

Betonnen steenschotten

Betonnen steenschotten zijn ideaal voor wie zoekt naar robuuste, sterke structuren met minimale onderhoud. Daarnaast blijven betonnen steenschotten ook langer in goede staat omdat ze langdurig hun vorm en sterkte behouden.

Kunststof steenschotten

Kunststof steenschotten zijn geschikt voor een ieder die op zoek is naar moderne, lichte en onderhoudsarme steenschotten.

Bij Gadero vind je voornamelijk hardhouten steenschotten met een mooie verweerde look.

Hoe worden steenschotten gebruikt?

hardhouten steenschotten uit de steenfabrieken hebben veel verschillende soorten toepassingen in je tuin. Afhankelijk van de afmetingen bepaal je hoe je onze hardhouten steenschotten gebruikt

 • Tuinafscheiding: Houten steenschotten kunnen gebruikt worden als tuinafscheiding. Ze bieden namelijk naast een natuurlijke uitstraling veel privacy. Echter is het niet een uitstekend alternatief voor schuttingen.

 • Terras of vloer: Je kunt houten steenschotten ook gebruiken als terras of vloer. Plaats hiervoor de steenschotten simpelweg op een stabiele en egale ondergrond. De robuuste afwerking van het schot dat door de steenfabriek duidelijk naar voren komt zorgt ervoor dat dit een stoer karakter geeft aan je tuin.

 • Tafels: Steenschotten worden vaak gebruikt als tafels. In Gadero TV aflevering 20 kun je zien hoe makkelijk dit is en hoe je steenschotten gebruikt. Let wel goed op dat de tafelpoten sterk genoeg zijn om het steenschot te tillen. In deze aflevering van Gadero TV zie je tevens ook een terras gemaakt van steenschotten.

 • Verhoging: Houten steenschotten kunnen moeiteloos gebruikt worden als verhoging. Je kunt de steenschotten eenvoudig boven op elkaar stapelen om hogere niveaus te creëren.

Kortom, houten steenschotten zijn zeer veelzijdig en passen in elke tuin.

Wat kost een houten steenschot?

Bij Gadero vind je een ruim assortiment aan houten en hardhouten steenschotten in veel verschillende soorten en maten. De prijs van een houten steenschot kan erg variëren door onder andere de houtsoort, afmetingen en de behandeling.

Grenen steenschotten gaan hebben een levensduur van ongeveer 10 jaar. Hier ben je ongeveer een bedrag van 25 tot 42 euro kwijt. Azobe hout steenschotten hebben, met de juiste zorg, een levensduur van wel 20 jaar, hier betaal je dan ook iets meer voor. Voor azobe steenschotten ben je bij Gadero ongeveer 80 tot 90 euro kwijt.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Duurzaamheid: Steenschotten zijn over het algemeen goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor gaan ze erg lang mee. Grenen steenschotten hebben, met de juiste zorg, een levensduur van ruim 10 jaar. Azobe steenschotten hebben zelfs een levensduur van wel 20 jaar.

 • Uiterlijk: Houten steenschotten hebben een natuurlijke uitstraling. Onze steenschotten komen uit echte steenfabrieken. Daarom zie je soms dus nog echt cementresten op onze steenschotten. Hierdoor wordt de mooie verweerde look van de steenschotten gewaarborgd. Deze robuustheid wordt tevens gewaarborgd omdat onze houten steenschotten uit de ambachtelijke steenfabrieken komen.

 • Veelzijdigheid: Zoals je hierboven kunt lezen, zijn houten steenschotten zeer veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als terras, meubel, verhoging, tuinafscheiding en nog veel meer.

 • Onderhoudsarm: Door de bijzondere structuur van onze houten steenschotten, kan vuil en vocht moeilijk hechten aan het oppervlak. Hierdoor heb je weinig onderhoud aan de steenschotten.

Nadelen

 • Gewicht: Houten steenschotten kunnen zwaar zijn. Dat kan het verwerken van de steenschotten lastig maken.

 • Prijs: Afhankelijk van het materiaal kunnen houten steenschotten relatief duur zijn in vergelijking met andere tuinmaterialen. Houd er wel rekening mee dat je wel iets unieks haalt met een steenschot.

Onderhoud

Om je houten steenschotten zo lang mogelijk mooi te houden is goed onderhoud van essentieel belang. Houten steenschotten vereisen weinig onderhoud, maar het is altijd verstandig om een beetje aandacht aan het onderhoud te besteden.

 • Reinig regelmatig je steenschotten om stof, vuil en ander oppervlakkig vuil. Maak * gebruik van een bezem of een borstel en warm water om het hout schoon te maken.

 • Hout is van nature gevoelig voor vocht. Vermijd daarom langdurige blootstelling aan water. Zorg er daarom voor dat de houten steenschotten na hevige regenval goed gedroogd zijn.

 • Je kunt overwegen om het hout te behandelen met speciale olie. Houd er wel rekening mee dat dit invloed kan hebben op de robuustheid van het karakter van de houten steenschotten.

 • Afstand tot de grond. Zorg ervoor dat de houten steenschotten niet direct op de grond geplaatst zijn als je ze bijvoorbeeld voor een terras of (buiten) vloer gebruikt. Leg de houten steenschotten bijvoorbeeld op sterke balken. Zorg ervoor dat de balken niet verder dan maximaal 35 centimeter uit elkaar staan.

Ambachtelijke steenfabrieken

Binnen het assortiment van Gadero vind je verschillende soorten steenschotten. Alle steenschotten bij Gadero zijn afkomstig uit ambachtelijke steenfabrieken. Dit waarborgt de kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat de steenschotten er extra fraai uitzien. Ons assortiment staat vol steenschotten per houtsoort, met verschillende soorten toepassingen in het buitengebruik. Denk aan een wand, een tafelblad voor meubels, vloer of terras. Bovendien zijn onze steenschotten bestand tegen weersinvloeden waardoor ze lange tijd meegaan. Kortom, onze houten steenschotten zijn ideaal voor tuinliefhebbers die graag met een unieke houtsoort werken. Het is geen wonder dat steenschotten stijgen in populariteit.