Logo Gadero
service

Steenschotten

De mooiste steenschotten van tropisch hardhout en grenenhout vindt u bij Gadero! Houten steenschotten hebben een stoer uiterlijk door de stalen rand en zijn erg trendy. Door het gebruik in ambachtelijke steenfabrieken heeft het houten oppervlakte van de steenschotten een mooi doorleefd uiterlijk. Bestel steenschotten bij Gadero en maak bijvoorbeeld een prachtige vlonder, tafel of wand.

Wat zijn steenschotten?

Steenschotten zijn grote platen, bestaande uit houten planken die aan elkaar zijn gemaakt. Met behulp van grote ijzeren houtdraadbouten worden de afzonderlijke planken super strak aan elkaar gezet.

Er zijn twee soorten steenschotten; geschuurde steenschotten en ongeschuurde steenschotten. Over het algemeen raden wij u aan om geschuurde steenschotten te kopen, vooral als u het gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een terras of vloer. Het schuren kost namelijk veel tijd.

Waarvoor worden steenschotten gebruikt?

Steenschotten worden het vaakst gebruikt voort vloeren, buitenmuren, schuttingen en beschoeiingen. Het is dus mogelijk om het product zowel binnen als buiten te gebruiken.

Binnengebruik

Voor binnen worden steenschotten gebruikt in vloeren, als wandbekleding, deur of tafelblad. Steenschotten kunnen daarnaast ook als decoratie gebruikt worden in huis. Denk maar aan een bankje of als wandbord.

Buitengebruik

Buiten worden steenschotten gebruikt voor vloeren, muren, als beschoeiing of als terrasscherm. U kunt ook een vlonder terras maken van steenschotten. Een steenschotten terras zorgt voor een verweerde look. Kies er wel voor om hardhouten steenschotten te gebruiken die geschuurd zijn. Zo zijn de gebruikte steenschotten niet te ruw.

Het is belangrijk om uw steenschotten regelmatig schoon te maken met een veger. Zo voorkomt u dat de steenschotten glad worden door de aanhechting van vuil en alg. U kunt het best de veger pakken tijdens of na een harde regenbui.

Hoelang gaan steenschotten mee?

De levensduur van steenschotten verschilt per houtsoort. Hardhouten steenschotten gaan ongeveer 20 jaar mee. Bij grenen hout is de levensduur iets minder lang vanwege de kwaliteit van het hout. Hier ligt de levensduur rond de 10 jaar.

Als u steenschotten na 2 jaar beginnen met rotten of splinteren heeft u te maken met goedkope steenschotten. Bij Gadero verkopen wij daarom geen goedkope steenschotten, maar steenschotten met een goede kwaliteit voor een voordelige prijs.

Wat kost een steenschot?

De prijzen van onze steenschotten liggen tussen de 25 euro en 100 euro. De prijzen hangen af van de houtsoort en van de afmetingen van het product. Verder hebben wij steenschotten in ons assortiment die geschikt zijn als een complete vlonder of buitenvloer. Ds met grote afmetingen kost meer dan 300 euro per stuk.

Vind de mooiste steenschotten bij Gadero, uw betaalbare houthandel! Ook voor gewone vlonder producten of de mooiste sierbestrating kunt u bij ons terecht! Vragen of advies? Onze klantenservice staat iedere werkdag voor u klaar!