Logo Gadero
service

Profiteer van onze grote voorraden en snelle bezorging in Nederland en België. Ontdek ook onze klustips voor het potdekselen van uw schutting. Of bekijk onze speciale pagina met Zweeds rabat gevelbekleding.

Zwart gespoten of zwart gedompeld Zweeds rabat?

Uw planken zwart spuiten of zwart laten dompelen? Wij leggen het voor u uit. Zwart gedompelde planken zijn voordeliger dan planken die zwart gespoten worden. Dit komt simpelweg door het feit dat de kleur op gespoten planken langer meegaan dan bij gedompelde planken en daarnaast is de kans op vergrijzing bij gedompelde planken ook groter. Wilt u dus niet teveel geld uitgeven aan een moderne zwarte schutting? Kies dan voor zwart gedompelde planken. Een tip om de kleur toch langer te behouden is om de planken te behandelen met zwarte beits.

Wand van Zweeds Rabat maken

Een mooie manier om deze zwarte Zweeds rabat potdekselplanken te monteren, is om deze in combinatie met ander timmerhout zoals palen en balken van lariks douglas te gebruiken. Of timmer uw rabatdelen op raamwerken van hardhouten of Geïmpregneerde palen en balken. Van plan om zelf een schutting,overkapping, tuinkast, blokhut of buitenverblijf te gaan maken? Met ons rabathout voor buiten maakt u dit eenvoudig zelf. Daarnaast is Zweeds rabat ook uitermate geschikt voor gevelbekleding. Hierdoor creëert u een moderne uitstraling.

Zweeds rabat monteren

Gaat u zelf een dichte wand maken van Zweeds rabat zwarte planken? Dan geven wij u een paar handige klustips. U plaatst om te beginnen de onderste Zweeds rabatdeel op een betonband van bijvoorbeeld 6x20x100cm. Naar het feit dat dit er strak uitziet bent u ook verzekerd van een langere levensduur van uw dichte wand. Maak van 4,5 x 7 cm een raamwerk met balken om de ca. 45 cm. Begin met de brede kant van de potdekselplank naar beneden vanaf onderaan omhoog te werken. Schroeven van 4 x 50 mm of rabatspijkers raden wij u aan om hiervoor te gebruiken.

Zelf aan de slag met een schutting van zwarte Zweeds rabat planken, bekijk dan onze klustip pagina met handige doe het zelf tips. Of bekijk de onderstaande video, waarin wij uitleggen hoe u een dichte wand van Zweeds Rabat maakt.

Meest gestelde vragen over zwarte rabatdelen