Logo Gadero
service
Gadero TV

Luxe deurframe bekleden

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst14-08-2021

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u een luxe deurframe kunt bekleden met ons Red Class Wood Deens Rabat. U heeft een soortgelijke montage al kunnen zien in Gadero TV #168 waarin wij de "normale" deurframe gaan monteren. Benieuwd hoe we dit precies doen? Lees dan snel verder. 

Benodigdheden:

  • Potlood

  • Decoupeerzaag

  • Accuboormachine

  • Schroevendraaier

  • Steeksleutel

  • Bacosleutel

1
Montage van de onderste plank

De beste manier is om te werken vanaf de grond. Begin onderaan met het monteren van de planken. Houdt daarbij rekening met de ogen in het frame. U kunt dit aftekenen met een potlood en met een decoupeerzaag uitzagen. Plaats de schroeven in de lage gedeelten van de plank. Maak hierbij gebruik van zelftappende schroeven 4.2 x 25 of 32 mm.   

2
Verder naar boven stapelen

Na het monteren van de eerste plank, kunt u de volgende plank hier eenvoudig bovenop plaatsen. Ook met de tweede plank dient u rekening te houden met het oog in het deurframe. Teken ook hier dit gedeelte af en zaag het uit met een decoupeerzaag. Houdt rekening met de lasmaat (dus zaag iets meer af). Na het plaatsen van de tweede plank kunt u doorgaan met het stapelen tot aan de slotkast.

3
Uitsparing maken voor het slot

Het is belangrijk om ruimte over te houden om later uw slot te kunnen plaatsen. Doordat dit al in het frame zit, hoeft u enkel af te tekenen en uit te zagen. De beste manier om dit te doen is om het frame rechtop te plaatsen en dan de planken op het frame, over de slotkast te leggen. U kunt aan de achterzijde vervolgens uw slot aftekenen en daarna uitzagen met de decoupeerzaag. 

Bekleed u beide kanten? Doe dit dan tot aan het slot, zodat u de mogelijkheid heeft om uw slotkast af te tekenen. Bent u dit vergeten en is de achterzijde al volledig bekleed? Dan zal u vanaf de plank tot aan de slotkast moeten opmeten waar het gat precies moet komen. (Let op! Dit is extra werk, dus voorkom dit).  Na het aftekenen en uitzagen van uw slotkast, kunt u deze planken monteren en vervolgens verder werken naar boven.

4
Montage van het slot

Wanneer u alle planken heeft gemonteerd op het frame, kunt u het slot monteren. Het slot kunt u eenvoudig in de daarvoor gemaakte gaten plaatsen. Let er wel op dat de zelftappers op de juiste locatie worden geplaatst. Even voorboren is daarom een advies, zodat het uiteindelijk mooier aansluit. 

Het deurbeslag nog iets verder uitwerken voor het beslag. De stift met de deurklink kunt u door het schild heen drukken. Dit zal aan de achterkant iets uitsteken, maar als u hier een schild plaatst is dit voldoende. Wanneer u triple blokprofiel gebruikt, kunt u het beste de blokjes rondom hier af zagen. Maakt u gebruik van dubbele bekleding? Kap het dan helemaal uit: Monteer daarvoor eerst het slot, teken vervolgens de uitsparing af, haal de planken los en zaag de uitsparing af, plaats uw planken terug en zet de schilden vast. Zo verdiept u uw slot mooi in uw hout. 

Om uw slot goed vast te zetten, plaatst u het slot in uw slotkast. Draai vervolgens uw slot op slot met de sleutel en schroef deze vast met een schroevendraaier. Plaats vervolgens aan de achterzijde de andere klink en slot en dan is het klaar. Monteer een sluitplaat over uw slot en klink heen en bevestig deze aan het deurkozijn (zoals gezien in Gadero TV #143).

5
Monteren van de ogen en plaatduimen

De ogen voor uw deur worden standaard meegeleverd. Deze kunt u aan de daarvoor gemaakte plekken aan de deur vastzetten. U kunt deze in eerste instantie vastdraaien met de hand. Vervolgens kunt u hierna plaatduimen op het kozijn of aan de paal monteren. Plaatduimen dient u zelf mee te bestellen. Draai deze tegen het frame aan en draai vervolgens het geheel vast met twee steeksleutels of twee bacosleutels.

Luxe ijzeren deurframe met slotkast

Voor deze nieuwe Gadero TV maakt Ronny gebruik van een luxe ijzeren deurframe met slotkast welke hij zal gaan bekleden met Deens Rabat Red Class Wood planken. Deze maar liefst 3 cm dikke, extra stevige deurframe met slotkast is ideaal als schuttingdeur of poortdeur in uw tuin. Het ijzeren frame is maar liefst 155 cm hoog, wat genoeg is voor een schuttingdeur van 180 of 200 cm. Het poortframe is verkrijgbaar in 100 cm breedte en ook in de 110 cm breedte uitvoering voor een extra brede schuttingdeur. Wilt u graag uw planken horizontaal monteren? Kies dan voor de speciale uitvoering van dit frame van 100 cm breed en 200 cm hoogte. De overige frames zijn enkel geschikt voor verticale bekleding

De verstelbare ophangogen van dit frame zijn ideaal omdat u op deze manier enkele centimeters flexibel bent bij de montage van uw deur. U hoeft enkel nog plaatduimen mee te bestellen (2 stuks t/m de maat 110 cm en daarboven 3 stuks, bij een 200 x 100 cm deur heeft u er ook 3 nodig). 

deuframe achterzijde

Luxe ijzeren deurframe vs normale stalen deurframe

Bij Gadero heeft u de keuze tussen een luxe deurframe en een normaal deurframe. Waarom zou u daarom kiezen voor de luxe variant? Wij zetten dat graag voor u op een rijtje:

  • De luxe variant heeft een slotkast, waardoor het eenvoudig is om een slot te monteren op uw deur. Bij de normale variant dient u dit nog zelf volledig uit te zagen.

  • De luxe variant heeft een robuustere uitstraling dan de normale variant doordat deze maar liefst 3 cm dik is

Aan het uiteinde van de luxe variant is er een balk die geschikt is voor horizontale montage. De normale variant is enkel geschikt voor verticale montage

Bekleden van uw frame

In deze Gadero TV wordt gebruik gemaakt van Deens Rabat Red Class Wood triple profiel planken. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een andere houtsoort als bekleding van uw deur. Bovendien kunt u uw deurframe ook aan beide zijden bekleden. Houdt bij het bekleden van het deurframe rekening met de werking van het hout. Zorg daarom bij Deens Rabat Red Class Wood voor een tussenruimte van 2 mm. Bij het gebruik van andere houtsoorten kunt u de gewenste tussenruimte op de desbetreffende productpagina vinden. Andere planken die zouden kunnen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld:

Luxe deurframe bekleden

Voordelen van het luxe deurframe

Het luxe deurframe heeft ten opzichte van het normale deurframe verschillende voordelen. U heeft al eerder kunnen lezen wat de verschillen zijn tussen de beide soorten, echter zijn er nog meer voordelen aan het kiezen voor een luxe deurframe. 

Het luxe deurframe is maar liefst 3 centimeter dik. Hierdoor krijgt uw deur een robuuste uitstraling en is deze extra stevig. Een ander voordeel is de inkeping voor de slotkast, deze mist in de normale variant, maar heeft u wel in de luxe deur variant. Dit maakt het eenvoudiger om een slot te plaatsen in uw deur. Een laatste voordeel zijn de maten van deze deur. Deze zijn verkrijgbaar in 7 verschillende breedte (en hoogte) maten. Dit maakt de deur geschikt voor alle soorten schuttingen naar uw wens. 

Materialen en gereedschappen

In deze video is gebruik gemaakt van verschillende materialen en gereedschappen. Om u een goed beeld te geven van het totaal aan materialen/gereedschappen, zijn deze voor u op een rijtje zet. 

Materialen

luxe deurframe slot

Heeft u liever een andere variant deurframe? Bekijk ons gehele assortiment ijzeren frame deuren.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!