Logo Gadero
service
Gadero TV

Oprit poort plaatsen van Lariks Douglas hout

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst01-11-2018

In deze Gadero TV plaatsen we een inrijpoort van Lariks Douglas hout! Deze Lariks Douglas planken uit Europese bossen zijn geschaafd, gedroogd, kernvrij en van de hoogste kwaliteit.

Benodigdheden:

 • Lange waterpas

 • Schep

 • Accu boormachine

 • Meetlint

 • Stootijzer (een must)

1
Uitmeten inrijpoort

Kijk allereerst of uw oprit waterpas is en meet vervolgens uit waar de palen moeten komen. Bereken hoe diep het gat moet worden om de palen te kunnen plaatsen.

2
Gaten graven diamantpalen

Graaf een gat op de plek waar de eerste paal moet komen. Houd er rekening mee dat de diamantpalen niet van bovenaf aangeslagen kunnen worden, maak het gat diep genoeg.

3
Palen in de grond

Voor u de palen vastzet met snelcement, checkt u of de palen waterpas staan. En of beide palen op de juiste hoogte zitten. De palen mogen iets naar buiten staan, door het gewicht van de hekken trekt dit wel weer bij.

4
Oprit poort hek plaatsen

Leg een paar stenen of balken onder de inrijpoort, zodat het op de juiste hoogte staat. Nu kunt u aftekenen waar de duimen en hengen geplaatst moeten worden. Controleer ook hier of het hek waterpas staat.

5
Duimen en hengen monteren

Bevestig de duimen en hengen op de inrijpoort met de zwart verzinkte schroeven. Hang vervolgens het hek in de duimen.

6
Grendels bevestigen

Meet uit waar de grondgrendel moet komen en bevestig deze, maak een gaatje in de grond waar de grendel in kan vallen. Met een overslaggrendel heeft de poort minder kans op doorwaaien. Meet ook deze uit en bevestig op de poort.

7
Paaltje voor doorwaaien bevestigen

Wanneer de poort open staat, kan deze verder doorwaaien. Dit voorkomt u door een paaltje in de tuin te plaatsen waar de poort tegenaan komt. 

Oprit poort plaatsen van Lariks Douglas hout
play video

Bekijk hier het hele overzicht van onze oprit poorten, ook van hardhout. Past een 3 meter inrijpoort niet bij uw situatie? Bij ons eikenMukulungu hardhout en Lariks Douglas inrijpoorten is maatwerk mogelijk.

Controleer allereerst of uw oprit mooi waterpas is. Wanneer u daarna de palen gaat plaatsen, meet allereerst uit hoe diep de palen moeten komen. Graaf hierna een gat voor de palen en meet met de waterpas of de palen recht staan (ietsjes scheef naar buiten mag nog, want het gewicht het hek komt er nog bij, dit zorgt vaak voor ietsjes nazakken!). Behandel de paal bij voorkeur met teer voor het gedeelte dat de grond in gaat. Plaats de diamantkoppaal in het gat. Vul daarna de eerste paal aan met snelcement of grond. Zorg dat u de grond goed aanstampt met een stootijzer, zodat de palen stevig staan.

Plaats nu de 2e paal, leg een rechte balk over de paalkoppen, hier kan je de lange waterpas op leggen.

Lariks Douglas opritpoort plaatsen

Daarna kunt u het poorthek plaatsen. Hierna kunt u gaan aftekenen om de duimen en het hek te gaan plaatsen. Let op: houd er rekening mee dat de palen niet aangetikt kunnen worden op de kop. Gadero Tips: Controleer continue of het hek waterpas is. Voor meer informatie over het monteren kunt u de video bekijken en bij onze klustips inrijpoort kijken.

Benodigde materialen van Gadero voor het maken van inrijpoort van Lariks Douglas

 • Luxe Inrijpoort Hek Lariks Douglas 110 x 300 cm zwart beslag

 • Balk Vuren Geïmpregneerd hout 4.4 x 9.5 cm Glad geschaafd (oid voor het waterpassen van de palen)

 • Azobe paal fijnbezaagd 6 x 6 x 150 cm met punt

 • Plaatduim Zwart Doorsnee 16 mm

 • Metalen Stootijzer 150 cm met beitel en ronde kop zijde

 • Poortpaal Lariks Douglas 15 x 15 x 250 cm met diamantkop fijnbezaagd

 • Snelcement beton zak 25 kilo Elephant

 • Hardhout Boortjes in 13 maten

 • Wovar Schroeven Zwart Verzinkt 5 x 50 mm 

 • Grondgrendel Zwart 40 cm

 • Overslaggrendel Zwart gespoten 43 cm

 • Wovar Schroeven Zwart Verzinkt 4 x 25 mm

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!