Even opgelet, zorg altijd voor verticale ventilatie. Zorg bij verticale open gevelbekleding dus altijd voor horizontale rachels met ventilatie-openingen (boogjes vorm). Of plaats eerst een laag zwarte panlatten verticaal en hier bovenop een laag horizontaal. Zorg voor minimaal 6-10 mm tussenruimte afhankelijk van de plankbreedte. Raadpleeg tevens onze handleiding voor gevelbekleding opgesteld door CentrumHout.

  • Western red cedar hout uit Canada heeft als voordeel dat dit materiaal duurzaam en licht van gewicht is. De prijs is wel hoog. 
  • Ipé hardhout heeft een prachtige vergrijzing en is zeer duurzaam, het is wel relatief zwaar hout. Voorboren een must. Ook Jatoba hardhout en Bankirai zijn goede alternatieven binnen het hardhout segment.
  • Thermisch gemodificeerd grenen of vuren hout is betaalbaar, duurzaam, verantwoord verduurzaamd (gestoomd) en licht van gewicht. Wel is het kwetsbaar voor kopscheuren en breekbaar (eenmaal aangebracht op de gevel geeft dit geen probleem meer). Voorboren een must.
  • Siberisch Lariks hout behoort ook tot de mogelijkheden. Het is redelijk duurzaam en redelijk betaalbaar. Een keuze in het midden van het spectrum. 

Wilt u iets speciaals voor uw vlonder? Lees dan onze blog over hoe u gevelbekleding in verschillende breedtes monteert. In aflevering #136 van gaderoTV ziet u hoe we een gevel gaan bekleden met Siberisch lariks.

Video gevelbekleding onzichbare montage

Bekijk aflevering #110 van GaderoTV om te zien hoe u Padouk Rhombus open gevelbekleding profielen monteert.

 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u