#113 Beschoeiing plaatsen

#113 Beschoeiing plaatsen

In aflevering #113 van Gadero TV ziet u hoe Ronny onder andere kant-en-klare beschoeiingsschotten van hardhout plaatst. Het grootste voordeel van deze kant-en-klare beschoeiingsschotten is dat u deze snel kunt plaatsen en ook een stukje in het water kunt laten zakken. Deze schotten zijn gemaakt van Angelim Vermelho hardhout en vallen onder duurzaamheidsklasse 1.

Beschoeiingsschotten

Beschoeiingsschotten plaatsen

Qua duurzaamheid zijn deze kant en klare damwanden vergelijkbaar met Azobe en hebben ze een levensduur van circa 20-25 jaar. Bij toepassing als walbeschoeiing nabij het water adviseren wij u om goed te kijken naar de waterdiepte, de draagkracht van de aanwezige bodem en de grondkerende hoogte. Een vuistregel voor het plaatsen van de palen: plaats de palen 50 centimeter hart op hart. In deze video werken we op een hoogte van 60 centimeter. Een andere vuistregel is, plaats de palen 2/3e in de grond en 1/3e boven de grond. Dit betekent in dit geval dat er palen van minimaal 1.80 meter nodig zijn. In de video gebruiken we palen van 2 meter, zo ontstaat er nog meer stevigheid. 

Gaat u een beschoeiing maken waarbij u de hoek omgaat? Vergeet dan niet om extra lange slotbouten en een slangenboor mee te bestellen. Met deze extra lange slotbouten kunt u beide palen en het beschoeiingsschot klemmen. 

Voordelen kant-en-klare beschoeiingsschotten 

  • Duurzaamheidsklasse 1, een zeer lange levensduur;
  • Snel te plaatsen, u bespaart veel tijd;
  • Inclusief vastgeniet worteldoek;
  • De beschoeiingsschotten kunnen deels (20 centimeter) in het water geplaatst worden;
  • Goedkoper en mits voldoende palen aangebracht minstens zo sterk als damwand;
  • De zijkanten zijn voorzien van mes en groef, dus is het eenvoudig om meerdere schotten te verlengen.

Beschoeiingsschot

Nadelen kant-en-klare beschoeiingsschotten 

  • Vastgestelde maten, minder flexibel;
  • Deze beschoeiingsschotten zijn zwaar, het is raadzaam om deze niet alleen te tillen.

Kant-en-klare beschoeiingsschotten 

Een maatwerk beschoeiingsschot van Gadero heeft altijd duurzaamheidsklasse 1 en is voorzien van worteldoek. Tevens plaatsen wij om de 50 cm een verticale lat en schroeven wij alles met sterke verzinkte schroeven in elkaar. De verticale latten monteren wij dusdanig dat u meerdere delen in elkaar kunt schuiven. Wilt u de verticale latten gewoon precies op de hoeken hebben, dan is dit ook mogelijk, geef dit dan aan bij uw bestelopmerkingen. 

Aan het einde van dit hardhouten schot is een extra plank (opgeklampt schot) bevestigd. Hierdoor valt het ene beschoeiing schot / keerwand eenvoudig achter de volgende. 

Gadero Tip: Plaats de schotten altijd iets naar binnen aan de walzijde. Plaats als deklat bovenop uw beschoeiing een 25 of 28 mm hardhouten vlonderplank.

U kunt uiteraard ook drainage aanleggen. Hoe u dat het beste kunt doen, ziet u in aflevering #35 van Gadero TV. 

200 cm

Benodigde materialen van Gadero voor het plaatsen van kant-en-klare beschoeiingsschotten:

Draadankerset

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.
Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram