Logo Gadero
inspiratieservice

Dakbedekking tuinhuis

Wilt u dakbedekking voor uw nieuwe tuinhuis? Gadero verkoopt verschillende soorten dakbedekking voor een houten tuinhuis. Ons assortiment bestaat onder meer uit dakpanplaten, EPDM dakfolie, bitumen shingles en de benodigde accessoires om uw dak in een goede conditie te houden.

Wat is belangrijk bij tuinhuis dakbedekking?

Het is belangrijk om het juiste type dakbedekking te kiezen als uw tuinhuis nieuwe dakbedekking nodig heeft, want het vervangen is geen makkelijke klus. Goede dakbedekking heeft een lange levensduur, zorgt ervoor dat het dak waterdicht is en moet een effectieve bescherming bieden tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Dankzij tuinhuis dakbedekking gaat uw tuinhuis langer mee en onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van de dakbedekking verlengt wordt.

Welke soort dakbedekking voor uw tuinhuis?

Er zijn ontzettend veel verschillende tuinhuizen en blokhutten. Daarom zijn er ook verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar. Hieronder kunt u het verschil lezen tussen de soorten dakbedekking die geschikt zijn voor platte daken of schuine daken.

Dakbedekking tuinhuis plat/ hellend dak

Op een plat of hellend dak zijn dit de mogelijkheden:

  • EPDM dakbedekking. EPDM folie is flexibel en goed bestand tegen vervorming en scheuren. Dit duurzame product gaat meer dan 15 jaar mee. Het rubberfolie wordt geleverd zonder EPDM kit of lijm, maar dit is gemakkelijk bij te bestellen op onze website.

  • Easyroofing aluminium dakfolie. Deze folie is duurzamer dan dakleer. Het aluminium is zelfklevend en daardoor eenvoudig en snel aan te leggen.

  • Dakleer. Dakleer is een goedkope optie met een kortere levensduur dan de andere opties. Dakleer gaat circa 5 tot 10 jaar mee.

Naast bovenstaande producten is het ook mogelijk om uw tuinhuis te bedekken met sedum. Dit is een groendak en dat betekent dat uw tuinhuis voorzien wordt van een groot aantal grassen en mossen. Sedum zorgt voor biodiversiteit en is een toevoeging bovenop uw platte dak.

Dakbedekking tuinhuis schuin dak

Op een schuin dak kunnen onderstaande voorbeelden toegepast worden:

  • Bitumen shingles. Bitumen dakbedekking is bij Gadero verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, groen, blauw en bruin. De bitumen zijn er in verschillende afwerkingen. Bitumen dakbedekking is duurzaam en eenvoudig aan te leggen.

  • Klassieke dakpannen. Deze metalen platen zijn gemaakt van duurzaam verzinkt staal en geven uw dak een luxe en klassieke uitstraling. De dakpannen zijn makkelijk in te korten en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  • Houten dakpannen. Een dak met houten dakpannen is waterdicht, erg milieuvriendelijk en licht van gewicht.

  • Oude dakbedekking. Onder dit soort dakbedekking vallen sfeervolle oude dakpannen. Deze pannen worden hergebruikt en zijn dus duurzaam.

Wat is de goedkoopste dakbedekking?

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. Als uw budget beperkt is, is dakleer de beste optie. Dit type dakbedekking heeft wel een kortere levensduur dan de andere opties, maar is in prijs een stuk goedkoper. Dakleer is dus geschikt voor platte en hellende daken.

Verder zijn bitumen shingles en EPDM dakbedekking goede opties. Beide zijn eenvoudig te monteren en hebben een lange levensduur. Ze zijn qua prijs wel duurder dan dakleer, maar hebben ook een betere kwaliteit en duurzaamheid.

Andere soorten dakbedekkingen

Bekijk ook ons assortiment dakbedekkingen voor op een overkapping. Voor overkappingen zijn klassieke golfplaten een goede optie. Deze doorschijnende platen zijn gemaakt van kunststof. Polycarbonaat is voordelig, sterker dan glas, licht van gewicht en uv bestendig.

Met tuinhuis dakbedekking van Gadero bent u in ieder geval verzekerd van een waterdicht dak en een mooie complete blokhut of tuinhuis. Twijfelt u welke dakbedekking ideaal is voor uw tuinhuis? Laat u adviseren door onze medewerkers. Onze klantenservice staat voor u klaar!

Meest gestelde vragen over dakbedekkingen

Dakbedekking inspiratie