Logo Gadero
service

Waterdoorlatende tegels & grastegels

Regenwater kan steeds minder goed worden afgevoerd door te dichte bestrating op grote oppervlakten. Hemelwater loopt weg via de riolering. Door de toenemende regenval en het vele water raakt het riolieringsysteem overbelast en stroomt deze vervolgens over. Zo blijft het water op de bestrating liggen en ontstaan er plassen in bijvoorbeeld uw tuin.

Waterdoorlatende bestrating kan wateroverlast bij tuinpaden, erven en wegen verhelpen en voorkomen. Met waterdoorlatende tegels kan het regenwater in de grond wegzakken en blijft het grondwater op peil. 

Wilt u nou meer weten over waterdoorlatende bestrating en de waterdoorlatende grastegel in het bijzonder? Wij hebben een uitgebreide blog gemaakt over deze milieuvriendelijke vorm van bestrating. Als u deze blog leest, weet u alles wat u moet weten over het waterprobleem en hoe dit op te lossen is.

Grasbetontegels

Grastegels ofwel grasdallen zijn voor vele toepassingen te gebruiken. Grasdallen hebben grote openingen die worden opgevuld met zand en ingezaaid met gras. Er zijn grastegels van kunststof en grasbetontegels. In veel gemeenten zien we ontwikkelingen in de regelgeveing op het gebied van "groen" op het erf. Vooral in Belgie is het al jaren zo dat een bepaald percentage van een perceel groen moet zijn. Grasdallen of grastegels zijn hiervoor de ideale oplossing. Wanneer u met deze tegels een oprit of looppad creëert kan het gras of het groen door de tegels heen blijven groeien. Vanwege de dikte van de tegels wordt uw oprit of looppad wel erg stevig, maar heeft u geen last van te weinig groen op uw erf. 

Wij leveren grasdallen ofwel grastegels vanuit eigen voorraad snel aan huis. 

Toch iets anders?

Naast waterdoorlatende stenen en tegels levert Gadero ook split en grind voor uw oprit of terras. Split en grind zijn ook zeer goed doorlatend. In die categorie zijn Basalt en Ardenner split de hardlopers. Ziet u waterdoorlatende bestrating niet helemaal zitten? Bij Gadero bieden wij ook strakke watergoten en innovatieve Hydroblobs.

Waterdoorlatende tegel & grastegel inspiratie