Logo Gadero
inspiratieservice

Voor de complete schaduwdoek sets met houten staanders en balken geven we per product de levertijd aan. Bovenal leveren wij zonwerende doeken voor uw terras voor gunstige prijzen en met Thuiswinkel Servicegaranties. Bekijk ook onze open en dicht te schuiven Harmonica schaduwdoeken en de waterdichte Dreamsail terrasdoeken. Let op, bij waterdichte doeken dient u wel 30 graden afschot aan te houden. 

U kunt niet kiezen tussen een overkapping of een harmonica schaduwdoek? Bekijk de voor- en nadelen van beide populaire opties in onze blog over het verschil tussen een overkapping of een schaduwdoek.

Welke modellen schaduwdoeken zijn er te krijgen?

Er zijn zeer vele modellen zonnedoeken op de markt. Er zijn natuurlijk de bekende losse varianten in vierkante, langwerpige of driehoekige vorm. De losse doeken kunt u eenvoudig met karabijnen en touwen bevestigen aan bomen, hekken, balkons of andere punten.

Geen idee welk schaduwdoek bij uw wensen past? Lees dan ook onze blog welk schaduwdoek kiezen?

Harmonica schaduwdoek

Een harmonica schaduwdoek is een beweegbaar schaduwdoek. Deze kan worden uitgeschoven, wanneer u in de schaduw wilt zitten en ingeschoven als u van de zon op uw huid wilt genieten. Vooral voor kleinere tuinen en balkons is dit een ideale oplossing. Het bewegen van de doeken kunt u vereenvoudigen door het monteren van katrollen. Deze bevestigingsets kunt u ook in de online shop van Gadero vinden en wordt per product aangegeven.

In veel gevallen wordt een harmonica schuifdoek aan een frame bevestigd, welke zonder zonnedoek als pergola dienst kan doen. Er zijn kant en klare draagconstructies en pergola’s te koop voor harmonica schaduwdoeken.

Een schaduwdoek voor uw veranda

Wanneer het hoog zomer is, wil het nog wel eens warm worden onder een veranda. Om dit te voorkomen, kunt u een harmonica schaduwdoek onder uw veranda monteren!

Waar zijn de schaduwdoeken van gemaakt?

Schaduwdoeken zijn ofwel van HDPE (polyetheen), ofwel van acryl, ofwel van polyester gemaakt. HDPE is een materiaal dat uitermate geschikt is voor schaduwdoeken. Het is wind-, water- en lichtdoorlatend, maar is door de speciale verknoping wel in staat 90 tot 95% van de schadelijke UV-stralen tegen te houden. Voorzien van een speciale coating (PU-coating) kunnen HDPE doeken overigens waterdicht gemaakt worden.

Het frame voor een schaduwdoek

Kiest u voor een frame voor uw zonnedoek, dan heeft u de keuze uit aluminium en houten frames. Houten frames komen in elke tuin tot hun recht, waar aluminium frames vooral heel mooi staan in modern ingerichte tuinen. Kiest u voor een aluminium pergola met zonnedoek dan heeft u de keuze uit verschillende afmetingen.

Waar moet u op letten als u een schaduwdoek koopt?

Wanneer u heeft besloten een schaduwdoek aan te schaffen, is het belangrijk vooraf te bedenken op hoeveel plaatsen het doek bevestigd kan worden. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om het doek op 3 punten te bevestigen, kunt u ook het best een driepunts schaduwdoek kopen. Deze heeft 3 ringen op de hoeken en kan mooi strak worden opgehangen. U kunt uiteraard ook een paal plaatsen op de plaats waar een hoek van het doek moet worden bevestigd. Zorgt u in dat geval wel, dat deze paal stevig verankerd is, omdat de paal anders door de kracht van het doek scheef zal gaan staan.

Komt u er niet uit? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze uit alle schaduwdoeken. Neemt u dus gewoon contact met ons op!

Bekijk hieronder ons Live Event terug vanuit onze showroom in Breukelen. Hier vertellen Henk Jan en Tom u alles over onze verschillende overkappingen en frames met schaduwdoeken. 

Terras onder uw tuinzeil

Bij Gadero kunt u ook uw terras bestellen. Denk aan een houten buitenvloer, goedkope betontegels met coatinglaag of een trendy keramische terrastegel voor uw terras

Meest gestelde vragen over zonnedoeken