Logo Gadero
service

Dubbel lip planken

Dubbel lip planken zijn een soort dakbeschot profielen. Doorgaans zijn dubbel lips planken fijnbezaagd in plaats van glad geschaafd. Dit maakt de prijs lager dan glad geschaafde dakplanken. Bovendien hebben dubbel lips planken de vorm van de letter Z. Daarom worden deze planken ook wel Z-profielen genoemd. Monteer deze planken overelkaar heen, maar nooit strak tegen elkaar, houdt altijd 1-2 mm ruimte zodat het hout kan werken!

Het verschil met vellingdelen is eenvoudig. Dubbel lip planken hebben doorgaans geen afgeschuinde vellingkantjes, maar een strakke Z vorm. Ook zijn dubbel lips planken doorgaans fijnbezaagd (licht ruw) en zijn vellingdelen glad geschaafd. 

Dubbel lips niet voor verticale montage

Let op, Lariks Dougas, Red Class Wood, vuren en grenen dubbel lips profielen zijn alleen geschikt als dakplank en niet als gevelhout! Uitsluitend Western Red Cedar en Siberisch Larix Z-profielen kunt u zowel als dakbeschot en als gevelbekleding gebruiken.

Wij bezorgen dubbel lips planken voor het bekleden van de onderkant van het dak van uw overkapping in heel Nederland en België. Kies uit dubbel lips planken in Red Class Wood, Lariks Douglas en Western Red Cedar hout.