Logo Gadero
service

Easypan dakpanprofielplaten

Easypan Dakpanprofielplaten zijn prefab verzinkte, metalen platen in de look van echte dakpannen. Easypan dakpanplaten zijn 86x113.5 cm groot en hebben door overlap een werkende oppervlakte van 0.86m2. Deze kant en klare stalen dakpanplaten hebben een glans, dit zorgt ervoor dat groene aanslag en dergelijke minder snel vat krijgt op uw dakplaten. Zeer geschikt voor kapschuren en zadeldak daken van Lariks Douglas overkappingen en Red Class wood houtbouw objecten.

Bij Gadero koopt u samen met uw hout Easydan dakpanprofielplaten in de kleur antraciet grijs en rood. Bestel voor de afwerking randprofielen, nokvorsten, dakpanplaatschroeven en windveren mee. Wij leveren Easypan stalen dakpanplaten direct uit eigen voorraad in heel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Easypan dakpanplaten plaatsen

Bij het plaatsen van deze metalen Easypan dakpanplaten op een schuin dak van minimaal 10 graden gaat u als volgt te werk:

  • Begin met het plaatsen van de dakrandprofielen aan de zijkanten.

  • Begin onderaan met het leggen van de dakpanplaten, zet deze vast met dakpanplaatschroeven. Schroef deze aan de zijkant bij uw boeidelen vast.

  • Overlap steeds 'slim' zodat u mooi uitkomt op het einde. Bedenk dit voordat u alles vastschroeft.

  • Eindig met de nokvorsten bovenop en de windveren.

  • Knippen in deze dakpanplaten van verzinkt staal is niet aanbevolen, met een knabbelschaar is het mogelijk om bijvoorbeeld een schoorsteen uit te knippen. Knippen kan echter roest veroorzaken, dus bij voorkeur zoveel mogelijk overlappen.

Nadelen van deze dakpanplaten zijn er weinig. De prijs is aantrekkelijk, de levertijd snel en het leggen is gemakkelijk. Uw schuine dak bestaat alleen uit meerdere platen in plaats van uit 1 stuk per hoogte zoals bij Maatwerk dakpanplaten. 

Meest gestelde vragen over Easypan dakpanprofielplaten

Easypan dakpanprofielplaten inspiratie