Logo Gadero
inspiratieservice

Waaltjes

Het eeuwenoude waalformaat blijft een tijdloze steen. Wij hebben zowel nieuwe 'betonen' waaltjes als oude gebakken waaltjes in ons assortiment. Binnen 5 werkdagen bezorgen wij waaltjes met de beste prijs / kwaliteitverhouding bij u thuis. Het formaat van waalstenen is 5 cm breed en 20 cm lang. Bij ons zijn de waaltjes in diverse diktes te koop, van 5 tot 9 cm. Kies uit diverse kleuren rood, grijs, zwart en brons genuanceerd. Bekijk ook oprit bestrating en Abbeystones als alternatief voor het waalformaat.

Het waalformaat valt onder de straatbaksteen ook wel klinkers genoemd. Onder de straatbakstenen vallen de waaltjes, dikformaat en keiformaat. Tegenwoordig wordt de bestratingonder hoge druk in betonfabrieken geperst. De waalformaat bestrating werd vroeger in de oven (1300 graden) gebakken in steenfabrieken gelegen aan rivieren als de Waal, de Rijn enzovoorts. Gebakken bestrating gaat zo'n 5 dagen de hete oven in. Gebakken stenen hebben relatief weinig last van witte kalkuitbloei en houdt zijn kleur goed vast. Nog steeds worden er waaltjes gebakken van klei om aan de vraag van oude gebakken waaltjes te voldoen. De tuinbestrating kan gelegd worden in halfsteensverband, elleboogverband, keperverband en blokverband.

Waaltjes zijn minder geschikt voor opritten dan dikformaat of bkk stenen. Echter bij het leggen met elleboogverband of visgraad legpatroon is het mogelijk waalformaat stenen te gebruiken als oprit. Deze is echter niet geschikt voor zeer zware auto's en grote voertuigen.  

Afmetingen waaltjes

Het waalformaat is verkrijgbaar in het formaat 20x5x6cm strak (niet getrommeld). De waaltjes zijn ook getrommeld verkrijgbaar. Deze getrommelde waaltjes zijn verkrijgbaar in de maten 20x5x7cm, 20x5x9cm en 21x5x6cm.

Toepassingen

Het waalformaat kan voor bijna alle toepassingen rondom het huis worden gebruikt. Zo kunt u met de waaltjes paden aanleggen, de bestrating is ook geschikt voor het terras. Wanneer u een oprit wil aanleggen moet u rekening houden met de dikte van de sierbestrating, deze dient minimaal 6cm te zijn. Het alternatief voor opritten is de iets dikkere dikformaat te kiezen. Het waalformaat assortiment van Gadero.nl is geschikt voor het aanleggen van een oprit. Het waaltjes assortiment bestaat uit een minimale dikte van 6cm.

Soorten waaltjes

Het waalformaat assortiment bestaat uit strakke en getrommelde waaltjes. U kunt de strakke waaltjes gebruiken voor een strak en moderne uitstraling. Getrommelde waaltjes hebben afgebrokkelde randen waardoor ze sfeervol uiterlijk hebben. Verder worden iets dikkere waaltjes wel dikformaat stenen genoemd. Ook hebben wij ongetrommelde waaltjes en gebakken waaltjes in ons assortiment. 

Kleuren

Waaltjes zijn in meer dan 10 kleuren verkrijgbaar. Van egale kleuren als antraciet en rood tot mixkleuren zoals bruin, brons en paars genuanceerd.

Levering in heel Nederland, België en Duitsland

Maak uw bestelling compleet met zand, opsluitbanden en eventueel tuinhout. Ontdek de snelle levering van Gadero en geniet van het gemak van bezorging. Wij hebben altijd artikelen met de beste kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Dit geldt ook voor onze waal stenen. Sierbestratinghandel Gadero levert binnen enkele werkdagen in heel Nederland, België en Duitsland onder gunstige thuiswinkel waarborg voorwaarden. Zo bezorgt steenhandel Gadero onder andere in Noord-HollandAmsterdamAlmereEindhovenBredaRotterdamDen HaagUtrechtGroningen en Friesland

Waaltjes en klinkers inspiratie