Logo Gadero
service

In het assortiment van Gadero vindt u luxe sedum cassettes en lichtgewicht sedummatten op rol. Hiermee kunt u een prachtig sedumdak aanleggen. Per product geven we u de informatie die u nodig heeft om het juiste sedumdak te vinden.

Kan op elk dak sedum?

In principe is bijna elk dak geschikt voor een sedum dakbedekking. Een sedumdak aanleggen kan zowel op een schuin dak als op platte daken. Het is wel makkelijker om een sedumdak aan te leggen op een plat dak of op hellende daken tot 20 graden. Op deze daken blijft het sedum makkelijker liggen en loopt het water niet weg, waardoor de planten vochtig blijven.

Het dak moet wel voorzien zijn van een waterafvoer en een waterdichte dakbedekking. Wanneer de dakbedekking niet wortelwerend is, moet er ook nog een wortelwerende folie worden aangelegd. De meest geschikte dakbedekking soorten voor een sedumdak zijn EPDM, bitumen en betonnen daken. Dakbedekking krijgt een dubbele levensduur door een groendak.

Verder is het ook belangrijk dat het dak sterk genoeg is om het gewicht van de sedum cassettes op te vangen. Als het sedum nat wordt, kan het gewicht ook oplopen. Op onze standaard blokhutten raden we de cassettes af. Onze volledig prefab overkappingen Oslo L en Oslo XL zijn wel geschikt. 

Wat kost een sedumdak?

Een sedumdak is best een investering, maar u gaat er jarenlang plezier aan beleven. De prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meter. Bij Gadero verkopen we sedumdaken in verschillende afmetingen met prijzen tussen de 20 en 40 euro.

Hoe onderhoud je een sedumdak?

Een sedumdak heeft weinig onderhoud nodig. Alleen in de warme zomerperiode is het verstandig om de planten water te geven. Daarnaast is het handig om minimaal twee keer per jaar, in het voor- en najaar, het sedum te controleren op onkruid. Echt onkruid wieden zal niet snel nodig zijn, maar er zal wel ongewenste begroeiing kunnen plaatsvinden. Gebruik geen chemische middelen, dit gaat ten koste van de biodiversiteit van het sedumdak.

De voordelen van een sedumdak

Wij hebben een aantal voordelen van een sedumdak voor u op een rijtje gezet:

  • Een sedumdak zorgt voor meer biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt.

  • Een sedumdak is nagenoeg onderhoudsvrij.

  • Een sedumdak oogt mooi en groen.

  • Een sedumdak is eenvoudig aan te leggen met onze kant en klare sedum cassettes.

  • Een sedumdak werkt isolerend. Het laat weinig uv straling door en in de winter heeft u geen last van de kou.

Voor meer voordelen van sedum groene daken kunt u ons blog de 10 voordelen van een groen dak lezen.

Een groen sedumdak aanleggen

Wilt u weten hoe u sedum cassettes en sedum matten moet aanleggen? Bekijk dan onze klustips video. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe u een sedumdak aanlegt.

De sedum cassettes, zijn plug and play. Deze klikken eenvoudig in elkaar. Sedum matten kosten u iets meer tijd, maar deze zijn wel lichter van gewicht.

Wilt u zelf beginnen aan een sedumdak? Bestel bij Gadero eenvoudig sedum cassettes en matten! Wij verkopen ook beschermdoeken, daktuinsubstraat, drainages voor een goede afvoering van water, een scheidingsprofiel en stevige onderlagen. Een sedumdak maken doe je bij Gadero!

Meest gestelde vragen over een sedum dak

Inspiratie