Tuinhuis op maat maken

Met blokhutprofiel hout kunt u zelf tuinhuisjes, blokhutten, schutting wanden, hondenhokken, tuinkasten, bergingen of een buitenverblijf timmeren. Ons geïmpregneerd hout is zeer geschikt voor buiten en zonder voorboren vast te schroeven. Door de vorm van deze 'stapelplanken' worden deze ook tand en groef planken genoemd. Maak van blokhutplanken bijvoorbeeld een tuinhuis met overkapping op maat. Liever geen maatwerk? Bekijk dan ook onze prefab tuinhuisjes met overkapping of andere tuinhuisjes.

Stapelbare planken van hardhout

Deze stapelbare planken zijn in veel verschillende houtsoorten te krijgen, allemaal met zo hun eigen voordelen. Hardhouten blokhutprofielen hebben een lange levensduur en een luxe uitstraling. Bovendien kennen ze weinig werking, wat goed van pas komt bij een schutting of wand. Lariks Douglas heeft een warme uitstraling waar veel klanten van houden. Bovendien heeft deze houtsoort een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Geen fan van het onderhoud van hout? Dan zijn blokhutprofielen van composiet een uitkomst. Onderhoudsarm, duurzaam en met de uitstraling van 'echt' hout. Wel relatief prijzig. 

Blokhutprofielen plaatsen

Bij het zelf bouwen van een blokhut met blokhutprofiel hout begint u altijd onderaan op composiet of hardhouten funderingsbalken voor een langere levensduur. Plaats de 'groef', het open gedeelte, van de plank altijd naar beneden en de tand (het visbekdeel) naar boven. Dit zorgt ervoor dat er geen water in de profielen blijft staan. Stapel vervolgens de profielplanken bovenop elkaar. Laat horizontale naden verspringen zodat u een steviger en mooier geheel krijgt. Desgewenst kunnen wij 1 of 2 zijdig ingekeepte blokhutdelen leveren op maat. Kies uit populaire blokhutplanken van 28 tot 45 mm dikte. 

Meer weten over de verschillende vormen van gevelbekleding? In deze blogpost zetten wij de verschillende soorten rabatdelen voor u in een overzichtelijk rijtje. 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u