Vellingdelen

Houten vellingdelen zijn tong- en groefplanken die in elkaar schuiven. Daarbij hebben de planken een schuin afgezaagd hoekje, de zogenaamde velling. Wij hebben vellingdelen te koop van lariks douglas hout, blank en Geïmpregneerd vuren. Kies op deze pagina dus uit diverse breedtes van 116 mm tot 195 mm breed en diktes van 16 tot 20 mm. Bestel veer- en groefvellingdelen voor de beste prijs en met snelle levering bij Houthandel Gadero. Dergelijke houten sponningplanken, een andere benaming voor vellingdelen, bezorgen wij bovendien in heel Nederland en Vlaanderen.

48 uurs geleverd

Vellingdelen

Wij verkopen uitsluitend hoogwaardig vuren planken geschaafd en geploegd met velling met minimaal vuren klasse C. Ook onze vellingplanken van lariks douglas hout zijn glad geschaafd en voorzien van tong en groef. Omdat vellingdelen veel als dakplank gebruikt worden, vindt u deze profielen ook terug onder de naam dakbeschot.

Montage tips

Situatie 1. Heeft u vellingdelen van gedroogd en geschaafd Lariks Douglas of hardhout, timmer de vellingdelen dan losjes inelkaar. Deze vellingdelen willen immers door de luchtvochtigheid alleen nog maar uitzetten. Deze planken moeten hun uitzetting kwijt kunnen. Dus nooit de mes en de groef te strak inelkaar schuiven. Dit wordt vaak onderschat. 

Situatie 2. Plaats vers geimpregneerde vellingdelen (die zijn vaak nog wat vochtig) en natte vellingplanken altijd redelijk strak in elkaar. Deze zijn immers vochtig en willen nog krimpen. Zo voorkomt u kieren.

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode