Logo Gadero
service

EPDM dakbedekking

Bij Gadero leveren we nu ook hoogwaardig EPDM rubberfolie voor daken van overkappingen, veranda's en blokhutten met platte of lichthellende daken. EPDM folie is een hoogwaardige dakbedekking die UV-werend, zeer duurzaam en flexibel is.

Veelgestelde vragen EPDM

Bij ons kunt u kiezen uit kant en klare EPDM dakfolie in vaste afmetingen of onze maatwerk service van EPDM rubberfolie van 1 mm dikte per strekkende meter. Houdt bij het bestellen van EPDM dakbedekking altijd rekening met overlap van ca. 30-40 cm rondom en bestel altijd 10% extra mee. Wij bezorgen zowel EPDM dakfolie pakketten als rubberfolie op maat met lijm en dakdoorvoer desgewenst binnen 48 uur bij u thuis in Nederland. Koop ook bijvoorbeeld uw Lariks Douglas constructiehout bij Gadero voor een overkapping of veranda. Wij bezorgen overal in Nederland en Vlaanderen onder gunstige Thuiswinkel Servicegaranties. Let op: de actuele levertijd van EPDM folie bedraagt momenteel ca. 6 weken.

EPDM folie plaatsen

Wij leveren hoogwaardig EPDM dakbedekking voor uw terrasoverkapping, veranda, carport of tuinhuis. Wij adviseren u om EPDM op underlayment platen aan te brengen en niet direct op uw dakbeschot. Maak een luchtlaag van panlatten op uw dakbeschot. Daarbovenop brengt u uw plaatmateriaal laag van Underlayment of Fins vuren platen aan. Op de dakranden monteert u rondom een mastiekrib. Vervolgens rolt u uw folie uit over uw dak en zorgt ervoor dat u overal 10% extra heeft. U rolt daarna de helft op en begint vanuit het midden het eerste deel weer terug uit te rollen. Gebruik onze 5 liter emmers lijm met een blokkwast. Deze Epdmlijm droogt in 30 minuten, dus zit niet meteen vast, zo heeft u nog de tijd om enige correctie aan te brengen. Eindig met een daktrim rondom uw dakranden. Schroef deze met waterdichte schroef vast.

EPDM dakbedekking aanbrengen

In Aflevering 128 van Gadero TV laten wij zien hoe u EPDM dakbedekking aanbrengt. Wij adviseren om EPDM met minimaal twee man aan te brengen. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten en tips voor het aanbrengen van EPDM rubberfolie op een plat dak:

 • Controleer uw dak geschikt is voor EPDM (dakbeschot, isolatieplaten, underlayment of OSB platen)

 • Controleer het volledige dak op oneffenheden en veeg goed aan

 • Rol of leg het EPDM netjes en strak uit over het gehele dak, houdt hierbij meteen rekening met overlap van 30 cm rondom

 • Knip het EPDM eventueel op maat bij met een schaar, houdt hierbij wederom rekening met een overlap van minimaal 30 cm rondom

 • Laat vervolgens het EPDM ca. een half uur rusten zodat alle plooien verdwijnen

 • Rol of vouw het EPDM netjes en rustig zonder scherpe vouw voor ca. de helft terug. Bij voorkeur rolt u het EPDM terug, zodat u de dakbedekking na het aanbrengen van de lijm ook weer terug kunt rollen.

 • Monteer eventueel nu eerst een gat op de juiste plaats voor het later kunnen plaatsen van een dakdoorvoer.

 • Breng het EPDM lijm aan op uw dak, bij voorkeur met roller of een blokkwast. Brengt het lijm royaal aan op het dak tot ca. 15 tot 20 cm (plankbreedte van dakbeschot) van de randen.

 • Rol of vouw netjes en strak terug op het verlijmde deel van het dak. Maak hierbij eventueel gebruik van een EPDM roller, voor een strak resultaat. Leg eventueel iets zwaars op de uiteinde van het geplaatse EPDM. Zo voorkomt u dat het EPDM aan de randen wat nog niet is verlijmd terug rolt of vouwt door wind.

 • Herhaal het terugvouwen, verlijmen en plaatsen voor de andere kant van het dak zodat het EPDM in zijn geheel strak is geplaatst op hele dak, met uitzondering van de randen.

 • Verlijm het EPDM aan de randen van het dak met speciaal EPDM spuitlijm voor de randen. 

 • Veeg of rol met een EPDM roller de randen van het dak nogmaals goed aan voor een strak resultaat.

 • Plaats nu eventueel de dakdoorvoer. Knip hierbij netjes een gat bij het gat wat u eerder gezaagd in het dak. Verlijm de dakdoorvoer met zwarte bitumen kit op het aangebrachte EPDM. Breng hierbij de kit royaal aan voor een waterdicht resultaat. 

 • Voor de juiste en waterdichte afwerking van het EPDM aan de randen adviseren wij altijd gebruikt te maken van daktrimmen. Plaats deze rondom het EPDM aan de randen van dak. In Aflevering #246 van GaderoTV leggen wij hoe u daktrimmen monteert. 

Lees ook onze klustip zelf overkappingen met plat dak bouwen van lariks douglas voor meer informatie over het monteren van EPDM dakbedekking. 

Wanneer de folie op het dak ligt is het dak waterdicht. Daarna is het tijd om een goede dakgoot te monteren, zodat het hemelwater afgevoerd kan worden. Dit is van belang, omdat het regenwater anders op uw overkapping blijft liggen. 

EPDM dakbedekking inspiratie