Logo Gadero
service
Blog

EPDM of bitumen als dakbedekking voor platte daken?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst24-09-2019

Om een plat dak te bedekken heeft u meerdere keuzes, waarvan de populairste wel bitumen dakbedekking is. Bitumen dakbedekking wordt dan ook al jaren gebruikt en heeft een goede reputatie opgebouwd. Toch kiezen steeds meer klanten voor EPDM dakfolie, vooral vanwege de vele voordelen van het product. Hoewel dit materiaal iets duurder is, heeft het ook een langere levensduur en hoeft u geen brander te gebruiken om het op uw dak te plaatsen. Dit maakt EPDM folie geliefd bij de doe-het-zelver.

epdm dakbedekking

Twijfelt u nog tussen bitumen of EPDM dakbedekking voor uw platte dak? Lees dan verder!

Voordelen bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel roofing genoemd, is verkrijgbaar in twee varianten: APP en SBS. Daarbij is APP beter bestand tegen hoge UV-straling en dus geschikter als dakbedekking. Bitumen dakbedekking heeft veel voordelen. Het wordt al lang gebruikt en is door de jaren heen steeds meer verbeterd. Deze vorm van dakbedekking heeft zich daardoor verzekerd van een goede naam. Bitumen is waterdicht en sterk. Het is dan ook dan ook zeer goed in waar het voor gemaakt is: uw dak tegen weer en wind beschermen. 

Bitumen dakbedekking voorbeeld

Voordelen EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een rubberfolie en erg in opkomst als dakbedekking door de vele voordelen. Zo heeft dit materiaal van a kwaliteit een zeer lange levensduur, u hoeft de komende 40 jaar uw dakbedekking niet te vervangen. Dit materiaal is ook waterdicht en bestand tegen temperatuurverschillen. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over UV-straling. Bovendien is EPDM folie onderhoudsarm, omdat algen en mossen niet kunnen leven op rubber. Zo hoeft u het dak niet jaarlijks van dit soort groen te ontdoen. Het is wel handig om losse bladeren af en toe van het dak af te halen. Ook adviseren wij om EPDM dakbedekking als ondergrond te gebruiken voor zonnepanelen.

Epdm dakbedekking overkapping

Verschil tussen bitumen en EPDM dakbedekking

Verschil tussen bitumen en EPDM dakbedekking schema

Kiest u voor EPDM dakbedekking of bitumen?

De keuze voor EPDM folie en bitumen ligt aan een paar factoren. Beide materialen zullen uw dak beschermen tegen de invloeden van het weer en zijn absoluut waterdicht. Dus de prijs (bitumen is goedkoper dan een EPDM dak), levensduur, hoe de dakbedekking wordt aangebracht en het onderhoud zullen bepalende factoren voor u zijn. Hierbij dient u rekening te houden met de toepassing waar de dakbedekking voor bedoeld is. Na het lezen van dit blog heeft u in ieder geval alle informatie en handige tips om één van deze vormen van dakbedekking te kiezen.

Dakbedekking karibu blokhut

Veel gestelde vragen

Kan EPDM dakbedekking over bestaande dakbedekking?

  • U kunt EPDM folie in een paar gevallen over bestaande dakbedekking heen leggen. Dit kan echter niet bij PVC dakbedekking en mastiek daken.

Waar is EPDM dakbedekking tegen bestand?

  • Tegen verschillende weersituaties is EPDM dakbedekking bestand. Denk hierbij aan hevige regenval of veel zonlicht.

Wat kost EPDM folie per m2?

  • Bij Gadero heeft EPDM dakbedekking een scherpe prijs van €28,48 per m2.

Bij Gadero vindt u, naast dakbedekking , ook alles voor uw overkapping. Zo hebben wij lariks douglas palen en balken om uw eigen overkapping te maken.

Meer weten over het plaatsen van EPDM folie? Bekijk dan ook de onderstaande video.