Logo Gadero
inspiratieservice
Klustip

Easyroofing dakbedekking monteren

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst01-11-2019

Zoekt u een eenvoudige manier om uw dak van dakbedekking te voorzien? Kies dan voor Easyroofing. Dit materiaal is zelfklevend en daardoor veel makkelijker te monteren dan bijvoorbeeld dakleer of EPDM. Easyroofing is ook heel veilig om te plaatsen, zo heeft u geen brander of spuitlijm nodig. Het zelfklevende materiaal hecht zich aan bijna alle ondergronden zoals hout, metaal, bitumen, beton en kunststof. Het materiaal werkt alleen niet op PVC en op siliconen ondergronden. Easyroofing is afgewerkt met aluminium. Dit geeft het materiaal een mooie zilvergrijze kleur en biedt bescherming tegen UV-stralen en andere weersinvloeden.

easyroofing aluminium dak
Heel eenvoudig

Voordelen Easyroofing:

  • Eenvoudig te verwerken

  • Duurzamer dan dakleer

  • Goedkoper dan EPDM folie

  • Veilig te plaatsen, geen brander nodig

  • Hecht zich aan bijna alle ondergronden

Voorbereiding

​Voordat u op het dak aan de slag gaat is het belangrijk dat het oppervlakte droog en stofvrij is, anders zal het materiaal niet goed plakken. Bij vochtig weer en regen is Easyroofing niet te plaatsen. Ook de temperatuur is van belang. Als het buiten kouder is dan 10 °C wordt het materiaal stug en moeilijk verwerkbaar. Het eindresultaat zal daardoor minder mooi zijn. Daarnaast is Easyroofing alleen te gebruiken op daken met minimaal 2 graden en maximaal 20 graden afschot.

Let op:

  • Minimaal 2 graden en maximaal 20 graden afschot

  • Niet verwerken onder 10 °C

  • Niet verwerken in de regen

  • Hecht alleen op een droge, stof- en vetvrije ondergrond

Dakdekken 

Na de voorbereidingen kunt u beginnen met dakdekken. U legt de Easyroofing haaks op de afwateringsrichting van het dak. U krijgt het mooiste resultaat als u bij aflopende daken aan de onderkant begint en de dakbedekking in de lengte van het dak legt. Henk Jan laat in het onderstaande filmpje zien hoe u dit het beste kunt doen. Houd rekening met een overlapping van 10 cm, ook bij de rand van het dak. Om er zeker van te zijn dat u in een rechte lijn legt kunt u een potloodstreep op 90 cm zetten. Herhaal dit elke meter over de lengte van het dak.

U begint met het zetten van de eerste baan door ongeveer 20 cm folie los te trekken en aan de rand van het dak te plaatsen. Het zelfklevende materiaal hecht zich gelijk aan het dak en is daarna ook vrijwel niet meer los te krijgen. U heeft dus niet de mogelijkheid om een laag te herleggen. Volg de potloodstrepen om een rechte baan te leggen en gebruik een aandrukrol om eventuele luchtbellen eruit te rollen. Bij een tweede baan dient u altijd een overlapping van minimaal 10 cm van baan op baan aan te houden.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie:

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde klustips van Gadero