Logo Gadero
service

Houteigenschappen

Veelgestelde vragen over houtsoorten en -eigenschappen

Kenmerken van hout

Houthandel Gadero gaat voor de volle 100% voor het waarmaken van onze slogan: Buiten genieten, binnen handbereik. Gadero is dan ook enthousiast over hout, echter weten wij ook dat hout een aantal natuurlijke eigenschappen heeft waar we niet omheen kunnen. Hout is sterk, licht en gemakkelijk te verwerken, maar heeft een natuurlijk karakter. Elke plank, balk of paal van hout is om deze reden dan ook uniek. Oneffenheden en imperfecties horen hierbij en maken deel uit van de charme en het unieke karakter van hout. Daarom informeren wij onze klanten graag over de natuurlijke eigenschappen van hout, zodat u als eindgebruiker weet wat u aanschaft en wat u kunt verwachten.

Elke houtsoort heeft ook weer bepaalde specifieke eigenschappen. Een overzicht van houtsoorten en hun specifieke eigenschappen vindt u op tuinhoutsoorten pagina. 

Werking van hout en scheuren - Tussenlatjes - Noesten en kwasten - Impregneermiddel Beitsen en verven - Maatvastheid Torderen en kromtrekken - Vlonderplanken tip - Schuttingplanken tip - Hars Uitzetstoffen in hardhout - Zwarte strepen - Pinholes in hardhout - Oxideren Hout in de grond - Schoonmaken vlonder - Meest gemaakte fouten

Gadero is niet verantwoordelijk voor uw constructies. Schakel een bouwkundig expert in voor draagconstructies en dergelijke.