Logo Gadero
service
Gadero TV

#201 Luxe overkapping opbouwen

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst26-12-2020

In deze video laat Ronny zien hoe hij overkapping Vriezenveen plaatst. Het eindresultaat is een prachtige, moderne overkapping! Onder deze overkapping kunt u heerlijk zitten met vrienden en familie. Daarnaast is er genoeg opslagruimte voor al uw dierbare bezit.

#201 Luxe overkapping opbouwen
play video

Moderne overkapping plaatsen tips

Bij deze overkapping wordt een handige montagehandleiding meegeleverd. Standaard zitten er houtdraadbouten in het pakket. Om het werktempo op te hogen, hebben wij tellerkopschroeven gebruikt. Met tellerkopschroeven werkt u sneller en heeft u een mooiere afwerking. Kunt u nog wel wat hulp gebruiken bij het maken van inkepingen? Bekijk onderstaande aflevering.

Overkapping Vriezenveen
#129 Overkapping maken doe-het-zelf bouwpakket - Gadero TV
play video

De overkapping kenmerkt zich door het glad geschaafde Lariks Douglas materiaal. Dit geeft een luxe uitstraling. Wij raden aan om de staanders op betonpoeren te plaatsen, als u de overkapping niet op een vlonder plaatst. Wilt u weten hoe u betonpoeren plaatst? Bekijk onderstaande aflevering.

Gebruik een haakse hoek om te controleren of de palen haaks naar beneden lopen ten opzichte van de ringbalken. Blijf tijdens het opbouwen dit continue controleren, zo weet u zeker dat u een haaks geheel plaatst. 

play video

Lariks Douglas voor overkapping

Lariks Douglas hout heeft vele voordelen en is zeer bruikbaar voor toepassing in uw tuin. Het heeft een luxe uitstraling, is redelijk duurzaam (duurzaamheidsklasse 3-4) en het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Leuk om te lezen. Lees onze blog over verschil tussen Lariks en Douglas hout.

Overkapping plat dak

Wij monteren EPDM dakbedekking op deze overkapping. Voor het plaatsen van dit type dakbedekking, kunt u EPDM lijm in een emmer van 5 liter meebestellen. EPDM folie is een hoogwaardige vorm van dakbedekking die UV-werend, flexibel en door ons op maat geknipt wordt voor uw dak. Ons advies is om altijd 10% extra te bestellen. Bekijk onderstaande video voor tips.

Lees ook: Wat voor soort dakbedekking kiezen?

Overkapping VriezenveenOverkapping Vriezenveen

In de video ziet u verschillende materialen. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken.

#128 EPDM aanbrengen op tuinhuis of overkapping
play video

Gadero tip: voor een intens zwarte kleur van de gevelbekleding, raden wij een behandeling met zwarte beits aan. 

Dakbedekking luxe overkapping:

Materialen voor het bouwen van overkapping Vriezenveen:

  • Cirkelzaag + geleider

  • Haakse hoek

  • Lange waterpas

  • Accu boormachine

  • Trap/ladder

  • Rolmaat

  • Senco tacker

  • Hamer

  • Timmermanspotlood

Overkapping Vriezenveen

Wilt u meer weten over het bouwen van een overkapping? Bekijk onze klustips over het plaatsen van een overkapping.

Meer Gadero TV afleveringen