Logo Gadero
service
Gadero TV

#180 Aquapan dakplaten leggen

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst20-06-2020

In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u makkelijk en snel Aquapan dakplaten plaatst. Een Aquapan dakplaat bestaat uit 5 pannen in de breedte en 7 pannen in de hoogte. Eén Aquapan dakplaat bestaat namelijk uit 35 dakpannen. U legt in een handomdraai een prachtig dak. Deze vorm van dakbedekking is perfect voor uw tuinhuis, blokhut, dierenverblijf, kapschuur of terrasoverkapping. 

Handig voor u: wat voor soort dakbedekking kiezen?

Dakbedekking blokhut of tuinhuis

Met aquapan schroeven schroeft u eenvoudig de dakplaten vast. Dankzij de rubberen ring van deze schroef zorgt u voor een waterdicht geheel. Bestel ook nokvorsten, nokafsluiters en windveren mee. Windveren zorgen ervoor dat regen geen kans heeft om onder de dakbedekking te komen. Daarnaast maakt u met deze producten de look van uw tuinhuisje of blokhut helemaal af. U creëert zo een prachtig geheel en u maakt uw dak waterdicht.

In deze video ziet u dakplaten in de kleur antraciet. Heeft u liever een andere kleur Aqua dakpanplaat? Kies dan voor dakpanboard rood.

Dakpanplaat Aquapan dakbedekking

Aquapan plaatsen tips

Begin met het bevestigen van de windveren aan één van de zijkanten van het dak. Start onderaan bij de dakrand en zorg voor overlap van de windveren. Op deze manier loopt er geen water in. U zet ze vast langs de buitenkant van het dak, met telkens één schroef aan de onderkant van de windveer. Daarna start u onderaan het dak met het leggen van de lichtgewicht Aquapan platen. Voordat u de platen definitief bevestigt, dienen ze eerst uitgelegd te worden. Leg de dakplaten telkens per volledige rij, werk daarbij van links naar rechts. Begin dan met aftekenen. In de video kiezen wij voor ongeveer 5 centimeter overstek. Op die manier kan het water goed in de dakgoot lopen.

Wist u dat? U de oude dakbedekking er niet af hoeft te halen? De Aquapan dakplaten kunt u over dakleer of shingles heen te plaatsen.

Dakpanplaat Aquapan dakbedekking

Dakbedekking Aquapan

Voor een compleet dak adviseren wij de volgende producten te bestellen:

Vergeet de volgende gereedschappen niet:

 • Duimstok

 • Accuboormachine

 • Trap/ladder

 • Potlood

Dakpanplaat Aquapan dakbedekking

Voordelen Aquapan dakplaten

 • Eenvoudig en snel te monteren;

 • U hoeft niet te knippen of te zagen;

 • Afgewerkt met granulaat, geen glinsterend oppervlak.

 • Bestendig tegen storm, hagel en wind (waterdicht);

 • Niet zwaar, makkelijk te tillen;

 • Een zeer duurzame optie;

 • 35 dakpannen op 1 plaat.

Lees ook onze klustip overaquapan dakbedekking monteren.

Dakpanplaat Aquapan dakbedekking

Wilt u toch nog even verder kijken? Bekijk het aanbod dakbedekkingen van Gadero. Kiest u liever voor dakshingles? Bekijk onderstaande dakshingles monteren video: