Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#147 Pipowagen bouwen

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst13-11-2019

In aflevering 147 van Gadero TV laat Ronny zien hoe hij een pipowagen opbouwt. Deze houten prefab wagens zijn ontzettend populair en erg leuk om op te bouwen. Ideaal als schaftkeet, bed en breakfast overnachtings huisje of als mancave.

Gadero TV 147 Pipowagen

Voordelen van deze pipowagen zijn de prefab onderdelen die al op maat zijn. Hierdoor is de pipowagen op te bouwen met 2 man in één dag! Ramen zijn van dubbelglas en de wanden zijn binnen geschikt om te isoleren met bijvoorbeeld rockwool. 

Gadero TV 147 Pipowagen

Stappenplan houten bouwkeet

Start met het sorteren van de onderdelen. Alle onderdelen worden beschreven in de meegeleverde handleiding. Tip van Ronny; schrijf met een potlood de onderdeel nummers op het hout. Zo vind u alles makkelijk weer terug.

Het onderstel wordt niet standaard meegeleverd, deze dient u los bij te bestellen. Het onderstel is geen essentieel onderdeel voor de constructie, de constructie kan opgebouwd worden zonder onderstel. Maar de pipowagen krijgt een mooiere uitstraling met deze sier wielen. 

Plaats alle balken en zorg dat deze haaks vastgezet worden. Op de balken worden de vloerplanken gemonteerd met de meegeleverde spijkers. De prefab wanden zijn eenvoudig te plaatsen, ons advies is dit wel met 2 man te doen. 

Gadero TV 147 Pipowagen

Na het plaatsen van de wanden is het tijd om de dakbogen te plaatsen. Hierop wordt het dakbeschot gemonteerd met de meegeleverde spijkers. Bij de pipowagen wordt gratis dakleer meegeleverd. Wij kiezen voor luxere dakshingles. Je ziet in één van de volgende Gadero TV's hoe we deze plaatsen.

Voor een lange levensduur van de pipowagen adviseren we deze te beitsen

Gadero TV 147 Pipowagen

Wilt u meer tuininspiratie opdoen? Lees dan onze blogs.