Logo Gadero
inspiratieservice

Verlichting overkapping

Verlichting overkapping kopen? Bij Gadero vind je overkapping verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen voor sfeervol verlichten van buiten veranda's. Kies voor een tijdloos vormgegeven en duurzame LED wandlamp die perfect te plaatsen is als verlichting voor een Douglas overkapping. Naast duurzame LED overkapping tuinverlichting en lampen op basis van 24 Volt vind je hier ook overkapping verlichting op 230 Volt. Bekijk hier ons aanbod aan overkapping tuinverlichting met wandlampen en LED inbouwspots voor een prachtig sfeerlicht in uw overkapping of douglas buitenverblijf. Of u nu downlight of up and downlight zoekt als verlichting voor uw overkapping, u vindt het hier bij Gadero.

Verlichting overkapping aanleggen

Bij Gadero vindt u overkapping verlichting voor uw buiten veranda van o.a. Suslight. Suslight biedt hoogwaardige LED Wandlampen en spots aan die eenvoudig en snel in uw overkapping te plaatsen zijn middels het 24V Suslight Quick-Safe Connect systeem. Koppel naar wens in combinatie met 24 Volts Transformator, stroomkabels en T-connectors eenvoudig o.a. LED wandlampen in uw overkapping.

Heeft u reeds 230 Volt stroomaansluiting in uw overkapping. Bekijk hier ook diverse duurzame en tijdloze overkapping verlichting op basis van 230 Volt. Connect nu ook overkapping verlichting aan een Smart Wifi stopcontact voor het draadloos bedienen van LED verlichting via een Smart Phone App.

Bent u benieuwd hoe u het beste verlichting kan aanleggen in uw tuin of overkapping via het 24 Volts systeem? In GaderoTV aflevering #224 Tuinverlichting aanleggen, laten wij zien hoe eenvoudig u verschillende varianten van tuinverlichting kan aanleggen.

Verlichting overkapping set

Wilt u verlichting in uw overkapping en weet u niet wat u allemaal nodig heeft? Met de Easybox Sus Reverso of Sus Square Black 24V Suslight - Plug&Play LED Verlichting set voor overkapping haalt u een compleet pakket is huis voor het installeren van verlichting in uw overkapping. Deze handige en complete set biedt twee moderne LED wandlampen op basis van 24 volt en alle toebehoren om de lampen in uw overkapping aan te sluiten. De Easybox is uit te breiden met 1 of meerdere wandlampen middels een uitbreidingsset. Zo hoeft u zelf niet na te denken over wat voor kabels en transformator u nodig heeft. 

Wat voor verlichting in overkapping?

Bij het maken van een keuze in het plaatsen van verlichting in een overkapping gaat het om een goede balans tussen wens en aanwezige factoren. De afgelopen jaren vervuld de buiten veranda voornamelijk de rol als verlengstuk van een huis. Ook in de avond wil iedereen kunnen genieten van de overkapping als zijnde tuinkamer. De meeste logische keuze als verlichting voor een overkapping zit het dan ook in sfeerverlichting in de vorm van LED spots en wandlampen. In de meeste overkappingen volstaat plaatsing van 2 tot 3 wandlampen, afhankelijk van de grote van een overkapping. Meest gekozen wandlampen voor buiten overkappingen zijn zogenaamde up and down wandlampen, die licht zowel naar boven als beneden schijnen aan een wand van een overkapping. Deze wandlampen geven qua licht extra veel sfeer in uw overkapping. Veelal zitten de lichtbronnen ook diep in de lampen verwerkt, waardoor er geen direct licht zichtbaar. Met LED spots of inbouwspots verlicht je een overkapping veelal van bovenaf. Voor de meeste overkappingen geldt dat dit qua inbouwen wat lastiger is te realiseren. Voordeel van inbouwspots is dat deze vaak dimbaar zijn, waardoor sfeer apart is te stellen naar wens.

Hoeveel lampen in overkapping?

Hoeveel LED spots of buiten wandlampen u nodig heeft voor het verlichting van een overkapping hangt sterk af van de grote van de veranda en het doel van de verlichting. Met verlichting in uw overkapping kan je meer bereiken dan enkel sfeerlicht in een donkere omgeving. Verlichting biedt ook visueel comfort, veiligheid en versterkt de sfeer en geeft indentiteit aan uw overkapping. 

Welke functies vervullen verschillende type verlichting in uw overkapping:

  • Indirecte verlichting - Indirecte verlichting zorgt voor licht dat verspreid via de wand of het plafond van uw overkapping. Lampen met indirecte verlichting worden toegepast wanneer u de ruimte van de overkapping groter wilt laten lijken dat deze daadwerkelijk is. Hiermee geeft u een andere indentiteit aan uw overkapping. Een voorbeeld van Indirecte verlichting is het plaatsen van LED lichtstrips of lichtbakken, de perfecte lichtbron voor langs een dakrand in een moderne overkapping of serre. Een lichtstrip plaatst u veel gevallen rondom de gehele dakrand en lichtbakken plaatst u naar wens en lichtopbrengst.

  • Directe verlichting - Directe verlichting zorgt voor gedetailleerde verlichting op specifieke onderdelen in uw overkapping. Wanneer u iets specifieks wilt verlichten, dan gebruikt een type lamp met directe lichtbron. Denk hierbij een LED hanglamp in uw overkapping die u boven een eettafel kunt hangen. Voor dergelijke lampen in een overkapping plaatst u meestal 1 of 2 stuks.

  • Functionele verlichting - Functionele verlichting vormt vaak de basis van de verlichting in een overkapping en heeft het doel om de ruimte functioneel te verlichten. Voorbeelden van functionele verlichting voor een overkapping zijn LED spots en Wandlampen. Twee tot drie LED Spotjes per ligger in de overkapping bieden vaak voldoende licht. Het voordeel van LED spots is dat deze in sommige gevallen ook qua lichtsterkte of kleur in te stellen zijn. Erg praktisch wanneer u wilt schakelen tussen functioneel of sfeerverlichting in de overkapping. Voor wandlampen geldt, afhankelijk van de grote van de overkapping, dat u vaak al aan 2 of 3 wandlampen voldoende heeft. Wandlampen geven vaak het mooiste licht in uw overkapping.

Alle overkapping verlichting worden geleverd onder Thuiswinkel Waarborg garanties. Bestel uw LED tuinlampen bij Gadero voor 12.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.