Logo Gadero
service
Klustip

Tuinkas aluminium - van levering tot montage

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst22-05-2022

U besluit zelf uw groenten en fruit te gaan kweken in een tuinkas. Uw aluminium tuinkas wordt geleverd als bouwpakket. In een aantal kleine video's laten wij u zien hoe u de levering van uw tuinkas kunt verwachten en hoe u de tuinkas zelf opbouwt.

kweekkas Tuinkas Royal Well Popular
Gemiddeld
1
Fundering tuinkas

Een aluminium kweekkas wordt geleverd als bouwpakket met een duidelijke handleiding. Voor de meeste tuinkassen wordt een funderingsrand geadviseerd. In het geval van de tuinkas popular dient u deze los bij te bestellen. In onderstaande video laten we zien hoe u de stalen funderingsrand in de grond bevestigt. Wanneer u de funderingsrand op stoepbanden of een terras monteert adviseren we u de klustip tuinkas bouwen door te nemen. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe u de stalen funderingsrand plaatst.

Fundering Royal Well tuinkas
play video

2
Opbouw kas

Na het plaatsen van de fundering zet u het aluminium fram in elkaar. Voor de montage heeft u een schroevendraaier en een dopsleutel nodig. Gebruik een waterpas om alle onderdelen waterpas te plaatsen.

Opbouw tuinkas Royal Well
play video

3
Tuindersglas

Bij een tuinkas heeft u keuze uit verschillende soorten afdichting; tuindersglas, veiligheidsglas en polycarbonaat. Tuinderglas wordt geleverd in kleine vierkante platen, deze worden dakpansgewijs geplaatst in het frame van de tuinkas. Hiervoor gebruikt u glasklemmen tussen het frame en het glas en glashaken tussen de glasplaten in. 

play video

4
Deur in tuinkas

Uw gebruikt uw tuinkas vaker wanneer deze goed begaanbaar is. Een deur die soepel opent en sluit is hiervoor essentieel. Gebruik een waterpas om de deur op de juiste wijze af te hangen.

Monteren van deur in tuinkas Royal Well
play video

5
Automatische raamopeners

Voor een ideale beluchting in uw tuinkas plaatst u een dakraam. Een automatische raamopener heeft cilinders welke uitzetten wanneer de temperatuur stijgt en weer sluiten wanneer de temperatuur daalt. In deze montage video ziet u hoe u deze raamopeners bevestigt. 

Monteren automatische raamopener tuinkas Royal Well
play video

6
Aluminium kweektafel

Een kweektafel geeft u ruimte in de tuinkas, ruimte om trays te plaatsen om groente in te kweken. Maar ook om lege potjes te bewaren of als werkbank te gebruiken. Een geïntegreerde kweektafel of schap heeft als voordeel dat deze geen poten op de grond heeft. Zo heeft u zelfs onder de tafel de ruimte.

Aluminium kweektafel tuinkas monteren Royal Well
play video