27 mrt Blokhutten

Tuinkantoor bouwen? Lees onze 4 tips!

Bevalt dat thuiswerken u eigenlijk wel en wilt u ermee doorgaan, ook nadat de maatregelen tegen het coronavirus voorbij zijn? Dan is het wel handig om hier een aparte plek voor te hebben. We hoeven u niet uit te leggen wat de voordelen zijn van het scheiden van werk en privé. Heeft u hier geen ruimte voor in huis? Of vindt u een aparte ruimte in huis niet afgescheiden genoeg? Denk dan eens aan een tuinkantoor!

Hieronder leggen wij u uit waar u rekening mee dient te houden bij het bouwen van een tuinkantoor, zodat u straks met plezier in de tuin werkt. Lees snel verder voor onze 4 tips en een top 10 van onze populairste tuinkantoren.

1. Wanddikte

Een tuinkantoor moet natuurlijk een prettige plek zijn om te werken. Het is dus belangrijk dat u het binnen behaaglijk warm kunt krijgen in de winter en dat het in de zomer niet te warm wordt. Belangrijk daarbij is de wanddikte van uw tuinkantoor. Door te kiezen voor dikkere wanden heeft u al een betere isolatie. Bovendien bouwt u zo een stevig tuinkantoor, wat wel even kan blijven staan. Voor een tuinkantoor raden wij een blokhut of tuinhuis met wanden van 70 mm dik aan. Dunnere wanden zijn ook mogelijk, maar u zult dan meer aan isolatie moeten doen. 

Tuinkantoor inrichting

2. Zorg voor goede isolatie

Om ervoor te zorgen dat u het hele jaar door in uw tuinkantoor kunt werken heeft u isolatie nodig. Dikkere wanden alleen zijn dan niet genoeg. Gelukkig is dit goed te doen met onder andere PIR platen. PIR is isolatiemateriaal van kunststof, wat u zowel in de vloer als in het dak kunt verwerken. PIR heeft als voordeel dat het stevig en licht van gewicht is. Het draagt dus niet veel bij aan het gewicht van uw houten constructie. Deze platen zijn bovendien dun, maar hebben wel een zeer goede isolatiewaarde. Hierdoor heeft u er minder van nodig in vergelijking met ander isolatiemateriaal. Ideaal als u kleinere ruimtes wil isoleren en weinig ruimte hebt voor isolatiemateriaal, wat bij een tuinkantoor het geval is.

3. Ventilatie

Zoals bij elke blokhut is ventilatie van vitaal belang voor de levensduur van uw houten bouwwerk. Vergeet daarom uw tuinkantoor ook niet van ventilatie te voorzien! Dit doet u onder andere door ventilatieroosters toe te voegen. Hiermee zorgt u voor frisse lucht in uw werkruimte in de tuin, wat wel zo fijn is. Wij raden u aan om één ventilatierooster onderin de muur te plaatsen en de andere aan de bovenkant van de muur aan de overzijde. Dit zorgt voor goede luchtcirculatie in de ruimte. 

Binnenkant tuinkantoor

4. Fundering

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een tuinkantoor is de fundering. Om lang te genieten van uw mooie werkruimte in de tuin heeft u een goede ondergrond nodig. Kies bijvoorbeeld voor een degelijke fundering van beton, keramische terrastegels of vlonderplanken.

Kosten tuinkantoor

Een veelgestelde vraag is ‘wat kost een tuinkantoor?’. Een tuinkantoor kost tussen de € 2000 en € 10.000 euro, maar dit is zeer afhankelijk van de keuzes die u maakt. Zo beïnvloeden de grootte, wanddikte, het aantal ramen en deuren, de behandeling van de wanden en de dakbedekking de prijs van een tuinkantoor. Kortom u kunt het zo gek maken als u zelf wilt, maar een budget tuinkantoor is zeker mogelijk. Zelf een tuinkantoor bouwen? Gebruik daarvoor ons constructiehout

Top 10 tuinkantoren

 1. Tuinhuis Elin
  Tuinhuis elin
 2. Blokhut Mullingar
  Blokhut Mullingar
 3. Oval Office
  Oval office
 4.  Blokhut Stavanger 1
  Blokhut Stavanger 1
 5. Blokhut Justine
  Tuinhuis Justine
 6. Blokhut Letterkenny
  Tuinhuis Letterkenny
 7. Tuinkamer Yorick
  Blokhut Yorick
 8. Blokhut Big Lauren
  Blohut big lauren
 9. Blokhut Flow
  Blohut flow
 10. Blokhut Daisy
  Blokhut Daisy

Zit hier niet het tuinkantoor tussen wat u zoekt? Bekijk dan ook eens onze luxe buitenwoningen voor uw nieuwe werkruimte in de tuin.