Logo Gadero
service
Blog

Waar op letten bij het kopen van aluminium veranda's?

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan

Best spannend, online of in onze showroom een veranda kopen. Heeft u eindelijk het besluit genomen om een veranda aan te schaffen, dan duizelt u het aan mogelijkheden. Bij Gadero hebben wij diverse aluminium veranda's te koop. In deze blog leggen we alles helder uit en geven we tips waar u op dient te letten bij de aankoop van een aluminium overkapping.

Voordat u overgaat tot de aankoop van een aluminium overkapping zijn er een aantal belangrijke vragen die u dient te beantwoorden. Zo weet u zeker dat uw nieuwe aluminium veranda perfect bij uw wensen past. Belangrijk vragen vooraf:

Aluminium veranda met polycarbonaat dak

Hoe groot moet de veranda zijn? 

De veranda’s in onze assortiment zijn tussen 3 en 14 meter breed en de 2 en 6 meter diep. Hoe groot die van u moet zijn hangt af van waar u hem voor wilt gebruiken. Onze tip: liever te groot dan te klein. Bij een veranda met een diepte van 3 meter kunt u bijvoorbeeld bij veel mensen al snel buiten de veranda komen te zitten. Heeft u een groot gezin en vaak veel bekenden of vrienden op bezoek? Kies dan altijd voor een diepte van 3.5 meter. U heeft dan namelijk altijd genoeg ruimte voor een grote tafel en met bijbehorende stoelen.

expert-aluminium-veranda-glas-dak (1)

Wilt u een aanbouw veranda aan uw huis?

Als u een aluminium aanbouw veranda aan uw huis wilt maken is het verstandig om uw gevel op te meten en te kijken op welke hoogte u ruimte heeft om uw aluminium veranda te plaatsen. Alle terrasoverkappingen met schuin aflopende daken vereisen namelijk een bepaalde gevelhoogte en afschot van 8 graden (circa 12,50%). 

Wilt u veel lichtinval of wilt u juist een zonwerend dak? 

Aluminium veranda’s hebben over het algemeen 3 typen daken: Helder polycarbonaat, melkwit polycarbonaat en glas. Een dak van echt glas is de meest luxe en heldere keuze, maar ook de duurste en de zwaarste optie. Polycarbonaat is lichter in gewicht dan glas. Bovendien heeft u hier veel verschillende mogelijkheden in. Voor een terras waar de zon vaak fel schijnt zijn melkwitte polycarbonaatplaten een uitkomst. Deze wit gekleurde kunststof platen zorgen voor zonwering, maar laten nog wel licht door. Bij melkwitte kanaalplaten kunt u echter niet meer naar de sterren of wolken kijken. Dan zijn hittewerende platen in helder polycarbonaat een oplossing, deze zorgen ervoor dat het ongeveer 4 graden koeler is onder uw overkapping terwijl u toch nog ongestoord naar boven kunt kijken.

Expert-polycarbonaat-aluminium-aanbouw-veranda

Wat is uw budget? 

Zelfs met een kleiner budget kunt u als klant genieten van uw veranda. Denk ook in meerdere jaren. Een aluminium veranda gaat gemakkelijk dubbel zo lang mee als een veranda van hout. Dat betekent dat de installatiekosten omgerekend per jaar uiteindelijk lager zijn.

Wat voor type aluminium veranda wenst u? 

Globaal kunt u bij Gadero kiezen uit 4 soorten:

  1. Een aanbouw veranda voor aan de gevel met schuin aflopend dak. Lees voor meer informatie over dit type aluminium overkappingen, zoals de Easy, Legend en Expert ook onze blog. Deze aluminium veranda is de meest gebruikelijke keuze. 

  2. Een aluminium tuinkamer met dichte wanden. De meeste klanten kiezen dan voor glasschuifwanden, deze glaspanelen zijn in de zomer naar alle kanten open te schuiven en bij kouder weer (deels) dicht te schuiven. Deze tuinkamers zijn ook verkrijgbaar met een schuifpui of dubbele openslaande deuren. Hardloper in dit segment is ons XL model die hoogwaardig is afgewerkt, of ga voor de Easy als u een lage prijs wenst.

  3. Een aanbouw veranda met schuifdak. Hierbij is elke baan apart te bedienen, ideaal voor maximale flexibiliteit van een open of gesloten dak.

  4. Moderne aluminium overkappingen met plat dak. Deze zogenaamde flatroofs zien er chique uit en zijn ideaal bij een gevel waar weinig hoogte is voor een schuin aflopende veranda. Bij de flatroofs kunt u bovendien kiezen voor een dakoverstek. Hierbij steekt de dakrand iets over uw staanders, dit staat modern. 

legend-plus-edition-aluminium-overkapping-garden-dreams

Nadat u deze vragen beantwoord heeft weet u naar welke aluminium overkapping u op zoek gaat. Om u te helpen een definitieve keuze te maken hebben wij hieronder nog 4 handige tips op een rijtje gezet, zodat u een aluminium veranda koopt waar u nog jaren plezier van heeft. Let op de onderstaande 4 punten voordat u een aluminium veranda aanschaft:

1. Glas

Let op glasdikte: bij de wanden kan dit verschillen tussen 6, 8 en 10 mm. De glasschuifwanden van 10 mm zijn afsluitbaar met slot. Voor deze dikkere wanden betaalt u meer dan dunnere wanden, maar ze zijn dan ook veel sterker. De 6 mm variant vindt u terug in de Easy edition, dit is de oplossing voor iedereen die een goedkope terrasoverkapping wenst. 8 mm is de standaard glasdikte bij de Legend en Expert overkapping. 

glazen-schuifwand-aluminium-aanbouw-veranda

2. Garantie

Garantie is belangrijk, want het aantal jaren dat u fabrieksgarantie krijgt zegt iets over de kwaliteit van het product wat u koopt. Wij leveren aluminium veranda’s van A-merk Gardendreams en dit Duitse topmerk geeft standaard 10 jaar fabrieksgarantie op het aluminium. Het is wel belangrijk dat u de overkapping juist plaatst. Zorg er daarom voor dat u uw veranda op een stevige, waterpas ondergrond plaatst en volg altijd de montagehandleiding. 

3. Het materiaal

Bij aluminium zegt de profieldikte veel over de sterkte van het materiaal. Wij verkopen bijvoorbeeld staanders van 3 mm dik aluminium. Dit lijkt niet veel meer dan 2 mm dik aluminium, maar scheelt wel 50% in materiaal. Dit maakt 3 mm aluminium dus veel steviger. Daarnaast krijgt u Gardendreams aluminium veranda’s geleverd met hoogwaardig afwerking materiaal, zo zijn de bovenkappen ook van rubber of aluminium. En voor een nettere afwerking krijgt u kliklijsten meegeleverd.  Kijk ook naar het land van productie, Europees aluminium is nu eenmaal van betere kwaliteit dan Aziatisch materiaal. Bij Gadero werken we altijd met Europese merken.

Legend aluminium aanbouw veranda glas dak

4. Aantal staanders en de overspanning

U wilt natuurlijk zo min mogelijk tegen staanders aankijken. Kijk daarom naar de maximale overspanning van de veranda. Hoe groter de overbrugging zonder extra staander, hoe steviger en robuuster de veranda is uitgevoerd. Maar let wel op, want bij grote dakoverspanningen neemt ook de prijs toe. De overbrugging loopt bij Gardendreams steeds verder op, het begint bij de Easy, dan de Legend, vervolgens de Expert en de Superior is voor professioneel gebruik.

Superior aluminium overkapping

Benieuwd geworden naar ons assortiment aan aluminium overkappingen? Bekijk naast onze aluminium aanbouw veranda’s ook onze aluminium tuinkamersaluminium overkappingen met schuifdak en aluminium veranda’s met plat dak. Geen idee wat het verschil is tussen deze opties? Lees dan ook onze blog over de verschillen tussen de aluminium veranda’s van Gadero

Montagetips aluminium tuinkamer plaatsen

Meer blog posts