Logo Gadero
inspiratieservice

Houten garage

Wilt u een houten garage kopen? Wij hebben diverse garages van onbehandeld vuren hout te koop. Deze houten garages c.q. schuren leveren wij binnen 7-10 werkdagen bij uw thuis. Wij werken met gerenommeerde merken zoals Tuindeco. Bestel uw houten garage nu met service en garantie bij houthandel gadero.nl. Naast dichte houten schuren en vurenhout garages bieden wij ook open carports van hout. Voor het laten impregneren van onze houten schuren en garages geldt een levertijd van 3-4 weken extra. 

Een garage van hout heeft veel karakter en is de ideale oplossing als u last heeft van ruimtegebrek in uw huis. Het is niet alleen een plek om uw auto te parkeren, maar ook voor gereedschap, fietsen en tuinmeubels is genoeg ruimte. Bij Gadero vindt u veel verschillende houten garages, van tuinhuis met carport tot blokhutgarages. Deze houten garages zijn een mooie toevoeging aan uw tuin en bieden u een plek om uw auto beschut te plaatsen. 

Ruime deuren 

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een houten garage zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Ten eerste natuurlijk de ruimte die u nodig heeft. Wat u wilt opslaan en hoe groot de auto is die u overdekt wilt stallen zijn dan van belang. Denk ook aan alle deuren, zoals eventuele zijdeuren. Het is vervelend als u elke keer uw auto uit de garage moet rijden voordat u bij uw kruiwagen of grasmaaier kan. 

Werkbank in uw houten garage

Een houten garage is ook de perfecte plek voor een werkbank. Zo kunt u rustig aan uw projecten werken, zonder dat het huis een rommel wordt of u iemand in de weg zit. Om uw gereedschap netjes en overzichtelijk op te bergen bestelt u hardboard platen mee. Dit plaatmateriaal is zeer geschikt om een soort gereedschapsplaat van te maken, waar u al uw hamers, schroevendraaiers en slotbouten aan ophangt. Als u in uw houten garage aan de slag wilt gaan is stroom ook geen overbodige luxe. Denk daarom voor het plaatsen van uw houten garage na over stroomtoevoer. 

Wanddikte houten garage 

Als u van plan bent om enige spullen aan de wand van uw houten garage te hangen of er redelijk veel tijd door te brengen, dan raden wij aan om een garage met een wanddikte van 44 mm te kiezen. Voor een kleinere garage is 28 mm voldoende, maar deze wanden kunnen eigenlijk geen spullen dragen en hebben weinig isolerende werking. Zorg bovendien voor ventilatie in uw houten garage, dit is goed voor de levensduur van het hout. 

U krijgt, in tegenstelling tot veel tuinhuizen, geen houten vloer meegeleverd. Er moet immers een auto in uw houten garage komen te staan. Zorg bij zware voertuigen zoals een zitmaaier of oldtimer in uw garage voor een betonnen ondervloer van bewapend met staal. Zo voorkomt u dat de vloer gaat verzakken. 

Handige blokhut garages

Als u weinig werk van uw nieuwe houten garage wilt hebben raden wij een handige blokhutgarage aan. Deze garages bestaan uit een reeds op maat gemaakt bouwpakket. Dit krijgt u geleverd inclusief bevestigingsmaterialen. Na levering hoeft u de houten garage dus alleen nog maar te monteren, wat voor de handige doe-het-zelver prima te doen is. Dit scheelt u veel zaagwerk en zo heeft u veel sneller een houten garage staan. 

Liever zelf een schuur samenstellen?

Als u op deze pagina niet de houten garage vindt die u zoekt, dat kunt u er ook zelf een maken. Bij Gadero vindt u alle materialen die u nodig heeft om zelf een degelijke houten garage te maken. Met een combinatie van Lariks Douglas hout en potdekselplanken maakt u een robuuste houten garage met een mooie uitstraling. Op onze speciale klustips pagina leggen wij u ook stap voor stap uit hoe u zelf een overkapping of carport bouwt, zodat u precies weet wat u moet doen en welke producten u nodig heeft. 

Houten garage inspiratie