Logo Gadero
service

Mantelzorgwoning

Zoekt u een houten mantelzorgwoning? Oftewel een luxe blokhut in de vorm van een zorgwoning? Wij hebben diverse houten mantelzorgwoningen. Deze prefab houten huizen kunt u zelf in elkaar zetten, alles is reeds op maat gezaagd en gekeept. Kies uit diverse ruime zorgwoningen voor plaatsing in de tuin of andere buitenruimte.

Alle mantelzorgwoningen zijn voorzien van opbouwtekeningen, bevestigingsmaterialen, ramen, deuren en dakbedekking. Zorg voor een waterpas ondergrond van steen, beton of hout. Wij bezorgen dergelijke grote blokhutten overal in Nederland en België onder veilige Thuiswinkel Waarborg garanties. Liever aluminium? Bekijk dan onze geheel dichte aluminium tuinkamers met schuifpui, openslaande deuren of glasschuifwanden.

Wilt u zelf een zorgwoning op maat bouwen? Bekijk dan ons ruime assortiment blokhutprofielen, Lariks Douglas bouwhout en dakbedekking.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een (tweede) woning op het terrein van het huis van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener, bijvoorbeeld een familielid of kennis. Het is ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de zorgwoning verblijft. In dat geval woont de zorgverlener in het bijbehorende huis. Het is toegestaan om een mantelzorgwoning in de tuin te bouwen of om een aanbouw aan de woning te plaatsen. De woning mag een zolder hebben, maar er mag alleen op de begane grond gewoond worden. De nokhoogte mag maximaal vijf meter zijn bij een schuin dak en maximaal drie meter bij een plat dak. Het dak mag nooit hoger zijn de hoofdwoning. De afstand van de zorgwoning tot de openbare ruimte dient ten minste één meter zijn. De mantelzorgwoning mag maximaal 100 m2 groot zijn en alleen geplaatst worden op het achtererf van de woning. 

Vergunningsvrij

Een mantelzorgwoning mag u tegenwoordig vergunningsvrij plaatsen in uw tuin zolang u mantelzorg verleent. Wel dient u te voldoen aan de bouwbesluit regels van uw gemeente. Zodra u de mantelzorgwoning niet meer gebruikt dient u zaken zoals een toilet, keuken en badkamer te verwijderen. Het bewonen is dan niet meer toegestaan. U hoeft de woning niet te slopen na gebruik. U kunt deze dan namelijk gebruiken als hobbyruimte, theehuis, opslagruimte of kantoor.

Hier niet de blokhut gevonden die u zocht? Bekijk hier ons complete assortiment blokhutten.