Kies uit diverse Embadecor beitsen en Embalan dekkende tuinbeitsen in meer dan 30 kleuren.

Verschil Embadecor en Embalan

Embadecor is een transparant product met werkzame stoffen tegen verkleuring en aantasting van het hout door houtrotverwekkende en oppervlakte schimmels. De producten zijn onderling mengbaar. Embadecor maakt het hout tevens weersbestendig en duurzaam mooier. Het bladdert niet, is UV-stabiel, benadrukt de houtstructuur (houtnerf) en is waterafstotend. Embadecor is geschikt voor alle houtsoorten en kan tevens als onderlaag dienen voor hout dat later behandeld wordt met Embalan.

Embalan is een dekkende, zijdeglazende en waterverdunbare verf. Embalan is sterk elastisch, vochtregulerend en waterafstotend. Embalan bladdert niet en zit als het ware als een tweede huid om uw hout en geeft jarenlang bescherming. Embalan voorkomt bij juiste toepassing scheurvorming. De kleuren van Embalan zijn onderling mengbaar. Isoleergrond dienst als eerste laag gebruikt te worden onder Embalan om het beste eindeffect en uiteindelijke kleur te krijgen.

Beste behandeling

Om de beits egaal aan te brengen kunt u het beste gebruik maken van een kwast, blokkwast of kleine vachtroller. Daarnaast is het belangrijk om ook de veer en groef te behandelen. Hier komt ook water bij en het is mogelijk dat er water in blijft staan. Ook voorkomt u zo dat er kleurverschil ontstaat op het moment dat het hout gaat uitzetten of krimpen. Als u de groef en veer niet behandeld heeft komt de natuurlijke kleur van het blokhutprofiel naar voren. U kunt de planken het beste behandelen voordat u de blokhut gaat plaatsen, zodat het nog mogelijk is om de veer en groef te bereiken. Om ervoor te zorgen dat de planken de juiste vorm voor montage behouden dient u ze te behandelen in een droge ruimte. Daarnaast hecht de Embadecor dan beter aan het hout.

Voor het mooiste eindresultaat kunt u de beits beter twee keer in een dunne laag aanbrengen, dan één dikke laag. Op deze manier wordt de beits gelijkmatig over het hout verdeeld. Daarnaast zorgt een dunne laag beits ervoor dat de veer en groef nog eenvoudig in elkaar te schuiven zijn. Na behandeling kunt u de planken het beste liggend laten drogen en stapelen met dunne latjes tussen de profielen. Voor de beste bescherming kunt u de blokhut na het plaatsen nog een keer behandelen.

Hoeveel beits moet ik kopen?

U gaat uw tuinhuis behandelen, maar hoeveel heeft u nu precies nodig? Voor zowel de Embadecor transparante beits als voor Embalan dekkende beits hebben we een vaste vuistregel voor hoeveel je nodig hebt (bij enkelzijdig aanbrengen op geschaafd hout): 1 liter beits staat gelijk aan circa 6 m2 dekking

Dat betekend dat u met een pot beits van 2,5 liter ongeveer 15 m2 oppervlakte kan beitsen. Bij dubbelzijdig aanbrengen is dat dus 7,5 liter.

Wilt u alleen blikken Embalan of Embadecor beits kopen zonder hout of andere grote items, neem dan contact op voor korting op de bezorgkosten. 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode